9.6 C
De Bilt

Vaccineren door feitelijke informatie gestimuleerd op Urk

Urk De gemeente Urk spant zich in om samen met GGD Flevoland en overige partners de inwoners van Urk objectief en feitelijk te informeren over de voor en nadelen van het vaccineren tegen het coronavirus. De gemeente richt zich op onafhankelijke en juiste informatie, zodat ieder een bewuste afweging kan maken voor wel of niet prikken tegen Corona. 

Vaccineren belangrijk

Omdat de lage vaccinatiegraad op Urk een risico blijft voor de plaatselijke volksgezondheid, is dit voor wethouder Freek Brouwer een belangrijk aandachtspunt. “Hoewel het aantal besmettingen op Urk op dit moment minimaal is, maken we ons zorgen op langere termijn. Vaccineren is belangrijk om jezelf en anderen te beschermen tegen corona. Maar iedereen is vrij om zelf te kiezen voor of tegen een vaccinatie. Dat recht respecteren we ten volle. Daarom willen we jong en oud met juiste informatie helpen een verantwoorde keuze te maken.”

Betrouwbare informatie

Het blijkt dat veel inwoners twijfelen over het wel of niet nemen van een coronavaccinatie. Er leven veel vragen en er is misinformatie. Tijdens de zomerperiode richt de gemeente zich op betrouwbare informatie over het vaccineren via de gemeentelijke kanalen en lokale netwerken. Het voornemen is in samenwerking met vertrouwde partijen, zoals de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) en Urker huisartsen, duidelijkheid te geven over wat feiten en fabels zijn rondom vaccineren. De gemeente heeft medewerking gevraagd aan de huisartsen en de NPV, met name omdat zij ook streven naar de juiste informatie om vaccineren zorgvuldig af te kunnen wegen.

Jeugd

Omdat de helft van de bevolking van Urk jonger is dan 25 jaar, krijgt deze bevolkingsgroep extra aandacht in de communicatieaanpak, waarbij social media een belangrijke rol zullen spelen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio