12.2 C
De Bilt

Wethouder Thomas Gillissen vertrekt bij gemeente Noordoostpolder

Wethouder Thomas Gillissen vertrekt per 6 januari 2023 uit het college van gemeente Noordoostpolder. Gillissen geeft in zijn verklaring aan dat het werk en de huidige tijd vragen om een meer ervaren bestuurder.

Na de verkiezingen in maart vorig jaar werd Gillissen door de fractie van de PvdA voorgedragen als wethouder. De PvdA kwam in de coalitie op basis van de verkiezingsuitslag en de daaropvolgende coalitie-onderhandelingen.

Wethouder Thomas Gillissen

Wethouder Gillissen over zijn vertrek: “Na de verkiezingen in mei dit jaar is mijn partij, de PvdA, in de coalitie gekomen van gemeente Noordoostpolder.

Ik ben gevraagd om wethouder te worden en heb deze kans met twee handen aangegrepen. De afgelopen maanden hebben mij laten zien dat het werk en de komende grote uitdagingen om een ervaren bestuurder vragen. Op die ervarenheid kan ik nog niet bogen. De gemeente verdient meer dan ik op dit moment kan geven. Daarom neem ik weloverwogen het besluit om per direct te stoppen als wethouder en daarmee ruimte te bieden aan een bestuurder met meer ervaring.”

De taken van Thomas Gillissen worden waargenomen door de overige collegeleden totdat een opvolger is benoemd.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio