15 C
De Bilt

1500e boot op de Veenvaart krijgt warm welkom

Emmen – Vrijdag 3 september voer de 1500e recreatieboot van dit jaar door de Veenvaart. Wethouder Robert Kleine heeft de opvarenden welkom geheten op de boot met een toeristisch informatiepakket bij de sluis in Emmer-Compascuum.

Vaarverbinding op de Veenvaart

In 2014 is de Veenvaart, de vaarverbinding van Ter Apel naar Nieuw-Amsterdam/Veenoord, geopend. Jaarlijks kent de Veenvaart wel meer dan 2000 vaarbewegingen. Ieder jaar bezoeken er veel toeristen, recreanten en inwoners uit deze regio met een boot het veenvaartgebied.

Toeristisch aantrekkelijk

Er zijn veel redenen om hier te verblijven. Er zijn veel bijzondere gebouwen, musea, wandel- en fietsroutes en prachtige (natuur)gebieden in de omgeving. Eerder zijn er in alle dorpen langs de Veenvaart welkom- en tot ziensborden geplaatst. De coöperatieve vereniging De Veenvaart richt zich op de op de promotie en organisatie van activiteiten van de Veenvaart.

Toeristische route met boot bekijken

“De Veenvaart is een prachtige toeristische vaarroute met veel bezienswaardigheden. Zo kun je bijvoorbeeld varen door het prachtige landschap van Bargerveen, maar ook de karakteristieke dorpen. De route heeft niet alleen veel te bieden voor vaartoeristen, maar ook voor fietsers en wandelaars. En er zijn veel dagattracties in de regio. Er is voor elk wat wils”, aldus wethouder Robert Kleine.

Nieuwe fietsroute

Duizenden fietsers en vele wandelaars komen ieder jaar langs de Veenvaart en de dorpen die aan deze route liggen. Fietsers en wandelaars maken vooral gebruik van de paden langs het Koning Willem Alexanderkanaal. De Veenvaartroute heeft voor fietsers veel te bieden. Daarom is er door de Veenvaartcoöperatie een fietsroute bedacht die gaat van de molen in Emmer-Compascuum tot de molen in Nieuw-Amsterdam/Veenoord.

De route is 30 kilometer met verwijzingen naar musea en andere interessante locaties, zoals de Veenstee en het Veenpark. Ook zijn er bestaande fietsknooppunten opgenomen in deze fietsroute. Na volgende week is deze route te vinden via www.drenthe.nl en www.veenvaart.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio