20 C
De Bilt

Vier jij je dit jaar je 18e verjaardag? Dan mag je gratis naar het ATLAS theater!

Een extra cadeautje voor alle jongeren in de gemeente Emmen die in 2024 hun 18e verjaardag vieren! Zij krijgen binnenkort een voucher voor twee gratis kaartjes voor het ATLAS Theater in de brievenbus. Met deze tegoedbon kunnen jongeren zelf kiezen welke voorstelling ze willen bezoeken. De kaarten kunnen het hele theaterseizoen, dat loopt tot 30 juni 2025, gebruikt worden.

“Er is voor jongeren veel te beleven in het ATLAS Theater,” zeggen theaterdirecteur Machteld van der Werf en cultuurwethouder Dewy Leal. ‘Maar lang niet alle jongeren in onze gemeente hebben dat al ontdekt. Met deze actie nodigen we alle 18-jarigen uit om gratis een voorstelling te bezoeken. Kies iets leuks uit en ontdek het theater in Emmen!”

18e verjaardag

In 2024 vieren ongeveer 1200 jongeren in de gemeente Emmen hun 18e verjaardag. Dat deze jarigen een gratis theaterkaart als verjaardagscadeau ontvangen, is een besluit van gemeenteraad van Emmen. De raadsleden willen graag dat jongeren gemakkelijker over de drempel van het theater stappen. Een motie om jongeren twee gratis welkomstkaarten te geven werd door een meerderheid aangenomen.

Cultuurwethouder Dewy Leal is daar blij mee: “Theater moet toegankelijk zijn voor alle inwoners, dus ook voor jongeren die hun 18e verjaardag hebben gevierd. Aan het aanbod ligt het niet: ATLAS heeft ontzettend leuke en interessante voorstellingen voor jongeren geprogrammeerd. Ik raad de 18-jarigen echt aan om van de gratis kaarten gebruik te maken. Het theater is dé plek waar je kunt lachen, je kunt verbazen, verwonderen of ontroerd kunt raken. Ga dat doen!”

Nieuw seizoen theater ATLAS

Afgelopen maandag presenteerde ATLAS Theater het nieuwe theaterprogramma voor het komende seizoen samen met gastpresentator Kevin van den Berg en optredens van Martijn Koning, Tim Akkerman en Teun van den Elzen. “Voor jongeren is er in het komende seizoen veel te beleven. Onder meer Flemming, Nienke Plas, Snelle, Rundfunk, Douwe Bob, Jandino en Ray Klaassens staan in het ATLAS”, aldus Machteld van der Werf. “Voor deze voorstellingen, maar ook voor de rest van de programmering, kunnen de gratis kaarten worden ingezet. We kijken ernaar uit om de jongeren bij ons in het theater te verwelkomen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio