10.1 C
De Bilt

€ 230.000 beschikbaar vanuit Sportakkoord Emmen voor sport, bewegen en gezondheid

Er is dit jaar € 230.000,- beschikbaar vanuit het Sportakkoord Emmen Beweegt voor plannen op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Nieuwe materialen voor uitgebreidere sportlessen, een bijzondere clinic over sport of gezondheid op school, een aanpak voor het werven van nieuwe leden of een extra cursus voor trainers.

In 2022 werden maar liefst 100 aanvragen ingediend. De gemeente Emmen is één van de partners in het Sportakkoord. Wethouder Pascal Schrik: “We vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil de mogelijkheid heeft om actief te bewegen en gezond te leven. Dit stimuleren we graag vanuit het akkoord. De bijdragen zijn niet alleen bedoeld voor sportverenigingen of scholen. Iedereen met een goed plan kan zich melden.”

Plannen indienen bij Sportakkoord

Het Sportakkoord kan bijdragen aan kleine, maar ook aan grote plannen. Er kunnen bijdragen worden aangevraagd in drie categorieën: t/m 500 euro, t/m 5.000 euro en t/m 10.000 euro. Voor iedere categorie gelden eigen voorwaarden. De buurtsportcoaches van de gemeente Emmen kunnen de indieners ondersteunen bij hun aanvraag.

Informatiebijeenkomst

Op maandag 13 maart vanaf 19.30 uur is er een speciale informatiebijeenkomst over het Sportakkoord in het stadion van FC Emmen. Tijdens deze avond wordt verteld wat het akkoord inhoudt en wat er mogelijk is, er worden voorbeelden gepresenteerd van eerder toegekende bijdragen en er worden verschillende sessies gegeven.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en om aan te melden voor deze bijeenkomst op: www.sportakkoordemmenbeweegt.nl Het akkoord is een set aan samenwerkingsafspraken tussen de gemeente, sportaanbieders, maatschappelijke partners en bedrijfsleven.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio