2 C
De Bilt

€ 87.500,- subsidie voor leefbaarheid dorpen en wijken

Emmen – Elk half jaar kunnen inwoners en organisaties uit de dorpen en wijken in de gemeente een beroep doen op de Stimuleringsregeling Dorpen en Wijken doen. Via deze regeling kunnen ze subsidie aanvragen om de leefbaarheid van hun dorp of wijk te verbeteren. Wethouder René van der Weide is blij met de regeling: “We hebben vier initiatieven die we gaan helpen. Gezamenlijk krijgen ze € 87.500,- subsidie. Met deze bijdrage kunnen de verschillende partijen veel betekenen voor hun buurtgenoten en hun leefomgeving beter of mooier maken. Dat is precies waarom we deze regeling in het leven hebben geroepen.”.

Subsidie voor Goede ventilatie in dorpshuis de Stobbe

Inwoners van Emmer Erfscheidenveen hebben onlangs bij dorpshuis de Stobbe de gasketel vervangen door een moderne warmtepompinstallatie. Hierdoor kunnen er nu verschillende groepen in het dorpshuis terecht, zoals grote en kleine groepen mensen, maar ook kinderdagverblijf de Dribbel zit in het dorpshuis. Om te voorkomen dat de duurzame warmte uit het open raam ontsnapt, willen ze een co2 gestuurd ventilatiesysteem inbouwen. Een bijdrage van
€ 7.500,- van de gemeente Emmen maakt dit mogelijk en geeft het dorpshuis een duurzaam en gezond leefklimaat.

Onderhoud dorpspark Schoonebeek

Schoonebeek heeft al heel lang een dorpspark. Dit park heeft een belangrijke functie voor het dorp, omdat inwoners hier graag bij elkaar komen, vooral kinderen en (groot)ouders. Een aantal vrijwilligers onderhoudt het park. Het park ligt er mooi en verzorgd bij, maar de stal (inclusief kippenhok) en de duiventil moeten een onderhoudsbeurt krijgen. Hiervoor ontvangen ze een bijdrage van € 10.000,- van de gemeente Emmen.

Taxibus voor Stichting Dorpenzorg

Dorpenzorg ondersteunt inwoners van de Monden met praktische zaken, waaronder ook het vervoeren naar het ziekenhuis, een activiteit in het dorp of de boodschappendienst. Op dit moment gebruiken zij hiervoor hun eigen vervoersmiddel, omdat het openbaar vervoer niet altijd toereikend is of niet aansluit bij de wensen van de gebruikers. Daarnaast kunnen ze niet altijd personen met een rolstoel vervoeren. Dorpenzorg ontvangt daarom € 20.000,- van de gemeente Emmen voor een elektrische taxibus. Zo kunnen ze de inwoners van de Monden nog beter ondersteunen. Ook past de taxibus goed bij de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Emmen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio