2.4 C
De Bilt

Aanleg verkeersdrempels op Houtweg in Emmerhout

Emmerhout – Gemeente Emmen legt komende week verkeersdrempels aan op de Houtweg in Emmerhout, bij de kruising met de Laan van de Marel en Laan van de Bork. De verkeersdrempels zijn onderdeel van een pakket maatregelen om de verkeersveiligheid op deze plekken te verbeteren. Eerder al plaatste de gemeente stopborden en paste de wegmarkering aan. Met de realisatie van de verkeersdrempels zijn alle maatregelen uit het plan uitgevoerd.

Aanleg drempels

Met de aanleg van de drempels, het plaatsen van stopborden en de aangepaste wegmarkering is voor het verkeer dat vanaf de Laan van de Marel de Houtweg op wil rijden, nu veel duidelijker dat zij voorrang moeten verlenen. Bovendien mindert de snelheid doordat verkeer dat de Houtweg oprijdt een drempel moet nemen. De verkeersveiligheid zal daardoor verbeteren.

Blij met afronding maatregelen

Verkeerswethouder René van der Weide is blij met de afronding van de maatregelen: “We willen graag dat mensen zich veilig voelen in het verkeer en dat voorrangssituaties helder zijn voor alle weggebruikers. Er is al langer aandacht voor de verkeersveiligheid op dit kruispunt. Door deze verbeteringen is duidelijker wie voorrang moet verlenen en is de kans op ongelukken een stuk kleiner geworden.”

Voorrangsplein Angelslo

De kruising tussen Statenweg en Landschaplaan in Angelslo was eveneens onderdeel van het verbeterplan. Om de verkeersveiligheid daar te bevorderen, werd afgelopen voorjaar een voorrangsplein aangelegd, een soort rotonde waarbij in de middenbermen meer ruimte is voor verkeer dat af moet slaan.
Gewoon bereikbaar De werkzaamheden in Emmerhout worden dinsdag 15 en woensdag 16 juni uitgevoerd. Tijdens het werk blijft de Houtweg open voor verkeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio