6.4 C
De Bilt

Area gaat in opdracht van gemeente Coevorden PMD-containers controleren op inhoud

In de containers voor plastic- metaal- en drankverpakkingen (PMD) zit regelmatig afval dat er niet in hoort. Het PMD-afval is dan ongeschikt voor hergebruik en wordt verbrand. Dit kost uiteindelijk de inwoners van Coevorden extra geld. Vanaf 12 september gaan medewerkers van Area daarom, tijdens de ophaalronde, de containers controleren. Deze zogenoemde voorlopers controleren de PMD-containers op het juiste gebruik en hangen er een groene, oranje of rode kaart aan.

Groene, oranje of rode kaart op PMD-container

Een groene kaart betekent dat het huishouden goed heeft gescheiden en het juiste afval in de container heeft gegooid. Een oranje kaart betekent dat het huishouden er te veel verkeerd afval in heeft gegooid en een herkansing krijgt (later in de week wordt de container opnieuw geleegd, als het verkeerde afval is verwijderd). Als het dan nog niet in orde is wordt er een rode kaart aan de container gehangen. Een rode kaart betekent dat er zo veel verkeerd afval in de container zit dat deze pas tijdens de volgende ophaalronde wordt geleegd als het verkeerde afval is verwijderd.

Goed voor milieu en portemonnee

Het direct goed scheiden van afval zorgt ervoor dat er meer hergebruik mogelijk is en er minder afval verbrandt hoeft te worden. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar kan op termijn ook de afvalstoffenheffing lager maken. En dat scheelt weer in de portemonnee.

Meer informatie en handige App

Op de website www.doemeemetpmd.nl is meer informatie te vinden over PMD-afval. Onder andere over wat er wel of niet bij het PMD-afval hoort. Area heeft een handige app met een scheidingswijzer. Gebruikers van app vullen in wat ze weg willen gooien en de App geeft aan in welke container het hoort. De Area Afval App is te downloaden in de Appstore of in Google Play.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio