4.2 C
De Bilt

Barmhartigheid en empathie volgens Silvia Fledderus

Emmen – Zondag 20 november komt Silvia Fledderus in Filosofiecafé Emmen. Deze theoloog/kunstenaar staat met haar lichtvoetige, maar tegelijkertijd grondige benadering van het wezen van de mens garant voor een boeiende middag. Silvia gunt ons een (nieuwe) blik op het verhaal van de geboorte van de mens en toetst in een doorgaande beweging de zin of onzin van de theologie.

Empathie in filosofisch perspectief

Silvia Fledderus staat zondagmiddag samen met haar publiek stil bij de betekenis van barmhartigheid en empathie. Beide begrippen vormen een uitdagend uitgangspunt in tal van filosofisch/theologisch verhandelingen. Intuïtief voelen we de betekenis van empathie en barmhartigheid veelal wel aan, maar bij de afweging wat ze in ieders persoonlijke leven bewerkstelligen zijn handreikingen vanuit wetenschappelijke hoek verrijkend en verhelderend.

Silvia Fledderus (Valthermond 1975) heeft weet van ons aller verlangen naar zingeving en bewees meer dan eens het spanningsveld tussen theologie en filosofie lichtvoetig en laagdrempelig met haar publiek te kunnen benaderen.    

Tickets

De lezing van Silvia Fledderus in Loods 13 (Rensenpark Emmen) begint om 14.00 uur, maar de deuren van het café gaan al om 13.30 uur open. De entreekaartjes kosten € 12,50 (inclusief consumptie en stroopwafel) en net als bij andere evenementen in het Filosofiecafé is er na afloop voldoende gelegenheid met elkaar na te praten over de lezing. Kaartjes reserveren gaat via de website van Filosofiecafé Emmen, maar zijn ook te koop aan de kassa.

Op de website is de agenda en verdere activiteiten te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio