22.9 C
De Bilt

Berichtenbox nu ook voor aanslag gemeentelijke belastingen Hoorn

Vanaf 31 januari ontvangen inwoners, huiseigenaren en ondernemers hun aanslag voor de gemeentelijke belastingen. Dat kan ook in de Berichtenbox van MijnOverheid voor wie heeft aangegeven dat hij de belastingaanslag van de gemeente Hoorn digitaal wil ontvangen.  
 
Het gaat om gemeentelijke belastingen: onroerendezaakbelasting (OZB), de rioolheffing, de afvalstoffenheffing en de hondenbelasting. Ook ontvangen woningeigenaren hun WOZ-waarde. Wethouder Axel Boomgaars: ‘De gemiddelde WOZ-waarde is gestegen, maar dit geldt niet voor de lokale lasten. In deze financieel uitdagende tijden zijn we er trots op dat het gelukt is de belastingen niet meer dan trendmatig te verhogen.’

Betalingsproblemen  

Voor wie het niet lukt de belastingaanslag (op tijd) te betalen, zijn er verschillende mogelijkheden: 

  • Kwijtschelding: dit is mogelijk voor wie een inkomen heeft op bijstandsniveau. Dit geldt ook voor kleine ondernemers en zzp’ers. 
  • Gespreide betaling in maximaal 10 termijnen met automatische incasso. 
  • Uitstel van betaling of een betalingsafspraak op maat. 

Bent u het niet eens met de waardebepaling? Een bezwaar is niet altijd nodig. 

Wie wil weten hoe zijn woning is gewaardeerd kan het taxatieverslag digitaal bekijken via www.hoorn.nl/belastingen. Wie het niet eens is met de waardebepaling in het taxatieverslag, kan het beste bellen met de gemeente via 0229 25 22 00. Voor een periode van 4 weken stelt de gemeente een versnelde, telefonische procedure open. Uw probleem wordt dan versneld onderzocht. Als er een fout is gemaakt, dan probeert de gemeente dit binnen twee weken te herstellen. Daarom roept de gemeente op om eerst te bellen voordat u bezwaar maakt. Zo kan een probleem sneller opgelost worden dan via een lange bezwarenprocedure. Wilt u toch bezwaar maken? Dit kunt u prima zelf doen zonder bemiddelaar. U kent uw woning zelf het beste. 

Berichtenbox 

In totaal verstuurt de gemeente Hoorn zo’n 40.000 aanslagen. Ongeveer een derde gaat digitaal via de Berichtenbox van MijnOverheid. Iedereen die in het verleden heeft aangevinkt dat hij de belastingpost van de gemeente Hoorn digitaal wil ontvangen, krijgt de aanslag in zijn persoonlijke Berichtenbox. Wie alsnog een aanslag op papier wil ontvangen, kan die uiteraard opvragen.  

Rondkomen

Heeft u moeite met rondkomen? Neem contact op met de medewerkers van Team Rondkomen via 0229 25 22 00 of kom langs bij een van de spreekuren van 1.Hoorn. Meer informatie is te vinden via: www.hoorn.nl/rondkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio