17.2 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Bewoners hoogbouw in Emmen mogen 10 afvalzakken gratis inleveren

Bewoners van flats, appartementen en bovenwoningen (hoogbouw) in de gemeente Emmen mogen dit jaar tien keer gratis storten in de ondergrondse container. Bij alle flats worden nog groene ondergrondse containers geplaatst, de zogenoemde GFE-zuilen. Hier kunnen bewoners straks hun Groente-, Fruit- en Etensrestenafval in kwijt. Tot de plaatsing van deze GFE-zuilen is er geen andere mogelijkheid om GFE te scheiden.

GFE-containers voor hoogbouw

“De eerste GFE-zuilen worden in maart geplaatst en op 1 juli moeten alle containers er zijn. Aangezien bewoners van hoogbouw in de tussentijd hun groenafval niet kunnen scheiden, willen wij ze op deze manier tegemoet komen”, aldus wethouder René van der Weide.

Plaatsing GFE-zuilen

Plaatsing GFE-zuilen In totaal worden er de komende maanden in de gemeente 260 GFE-zuilen geplaatst. Deze komen zoveel mogelijk naast de ondergrondse containers die er al staan. Later deze maand worden er borden geplaatst op de plekken waar de zuilen komen te staan. Het aanbieden van GFE-afval is gratis. Zodra de zuilen zijn geplaatst, ontvangen de bewoners van hoogbouw ook een gratis bio-box met een rolletje biozakjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio