10.2 C
De Bilt

Boomfeestdag met fruitbomen in Emmen

Emmen – Op woensdag 14 maart 2018 is in ons land de 61e Boomfeestdag gevierd. Wethouder René van der Weide heeft samen met 43 leerlingen van OBS De Vlonder in de Rietlanden 22 fruitbomen geplant. De bomen zijn geplant in de Rietlanden in de buurt van de Lidl.

De Gemeente Emmen heeft voor de 50e keer meegedaan aan de Boomfeestdag. Leerlingen van groep 8 van OBS De Vlonder hebben de wethouder geholpen met het planten van 22 fruitbomen. De bomen bakenen het voormalig erf van de boerderij de Driefthoeve af, die in 2004 gesloopt werd, nadat het 15 jaar lang een jeugdcentrum was. Dit jaar is er specifiek voor fruitbomen gekozen om bijen en insecten de mogelijkheid te geven om honing te verzamelen. De verscheidenheid aan dieren en planten is in de laatste jaren sterk teruggelopen door strak gemaaide gazons en minder kruiden in weilanden en akkers. De 22 fruitbomen dragen een klein steentje bij om de verscheidenheid aan dieren en planten in de Rietlanden weer een beetje te vegroten.

 

Klimaat

Het thema dit jaar was ‘Klimaat’. Voor dit thema is gekozen omdat het voor veel gemeenten een spannende periode wordt: worden de Klimaatdoelen-2020 gehaald? Naar verwachting staan duurzaamheid en klimaat hoog in de diverse verkiezingsprogramma’s. Gemeenten realiseren zich vaak onvoldoende dat de aanplant van bomen en bossen helpt bij het halen van deze gemeentelijke Klimaatdoelen. En als de aanplant van bomen en bossen wordt gedaan met kinderen, werkt het twee kanten op:

  • kinderen helpen de gemeente bij het halen van haar Klimaatdoelen en;
  • de gemeente leert kinderen de waarde en het belang van bomen en bossen voor een gezond klimaat in te zien.
spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio