8.3 C
De Bilt

Gemeente Borger-Odoorn bereidt zich voor op langduriger opvang van vluchtelingen

De gemeente Borger-Odoorn neemt een nieuwe opvanglocatie voor vluchtelingen in gebruik in Odoorn. Vijf appartementen in appartementencomplex De Brinken aan de Boshof in Odoorn en de bijbehorende vrijstaande woning, bieden ruimte aan ongeveer 22 vluchtelingen. Enkele appartementen worden vanaf begin februari ingezet als tijdelijke overloop voor de vluchtelingen in Borger-Odoorn die nu nog in de crisisnoodopvang in Drouwenerveen verblijven. Deze opvanglocatie sluit volgens planning op 7 februari a.s.

Oekraïners verhuizen vanaf maart naar opvanglocatie Odoorn

Ook enkele opvanglocaties voor Oekraïners sluiten binnenkort vanwege de start van het toeristenseizoen. Een aantal Oekraïense vluchtelingen die nu nog verblijven in vakantiepark Capfun Fruithof in Klijndijk en in de Oringer Stee in Odoorn, verhuizen de komende maanden naar de nieuwe opvanglocatie aan de Boshof in Odoorn.

Wethouder Bernard Jansen van Borger-Odoorn

Wethouder Bernard Jansen: “Wij zijn ons er van bewust dat de druk op de vluchtelingenopvang de komende tijd nog groot blijft. Daarom zoeken wij naar mogelijkheden om kleinschalige opvanglocaties in te kunnen richten voor vluchtelingen. Zowel de kortdurende opvang via de crisisnoodopvang als de langduriger opvang van Oekraïners houden onze aandacht.

Gezien de nog steeds voortdurende oorlog, verwachten wij dat er voorlopig nog opvang nodig blijft voor vluchtelingen uit Oekraïne. We onderzoeken diverse opties voor opvang in de hele gemeente, zodat we zeker tot maart 2024 aan de vraag kunnen blijven voldoen.”

Informatiebijeenkomst

De inwoners van Odoorn zijn maandagavond 23 januari 2023 tijdens een informatiebijeenkomst door burgemeester Jan Seton en wethouder Bernard Jansen bijgepraat over de opvang in Odoorn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio