13.1 C
De Bilt

Coevorden houdt officiële opening cultureel jaar

Aanstaande zaterdag 28 augustus start het Culturele jaar van de gemeente Coevorden. Met een rondrit door de hele gemeente haalt wethouder cultuur Jeroen Huizing bijdragen van de dorpen op. Een groot deel van de dorpen maakte een couplet voor een lied én een kunstwerk.

Lied op Weeshuisheide in Coevorden

’s Middags om 15.00 uur maken alle kunstwerken één groot kunstwerk en alle coupletten één groot lied op de Weeshuisweide. Coevorden is vanaf zaterdag tot december 2022 Culturele gemeente van Drenthe. Vele grote en kleine activiteiten staan op stapel; te beginnen met de uitvoering van het theaterspektakel Woeste Gronden in ’t Haantje. Projecten als ‘Levenslied’, wandel- en fietstochten, muziekstukken, optredens en activiteiten voor jong en oud.

Verbonden in Verhalen

Verbonden in Verhalen is het thema van het culturele jaar. Over en in elk dorp en in de stad zijn mooie verhalen te vertellen. Verhalen over vroeger en gebeurtenissen uit het nu. De evenementen en activiteiten vertellen veel van deze verhalen.

Aangepast programma

Vanwege de corona-maatregelen wordt het zaterdag een bescheiden activiteit. Wel is er uiteraard publiek welkom bij de overhandiging in de dorpen.

Nieuws op de website

Op www.cultureelcoevorden.nl is te vinden wat er de komende tijd staat te gebeuren. Al het nieuws over Coevorden Culturele gemeente is hier te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio