15.1 C
De Bilt

Delftlanden: Definitieve straten en verlichting

Emmen – De afgelopen periode is er weer volop gebouwd in de Delftlanden. Dat betekent dat de inrichting van het openbaar gebied in deze wijk kan worden gestart. Wethouder René van der Weide gaf woensdag 20 april de aftrap voor het woonrijp maken van de jongste wijk van Emmen.

Nog fijner wonen in Delftlanden

Met het scheppen van de eerste stenen zette René van der Weide hiervoor de eerste stappen. “Er wordt nog steeds veel gebouwd in de wijk Delftlanden, maar een groot deel is helemaal af. Voor de inwoners van de wijk is het fijn dat er nu een definitieve inrichting van hun woonomgeving komt. Het ziet er mooier uit, maar voelt ook prettiger en draagt bij aan het woongenot”.

Definitief inrichten van openbaar gebied

Zoals bij elke nieuwe wijk, heeft de Gemeente Emmen bij de voorbereiding van Delftlanden jaren geleden de ondergrondse voorzieningen aangelegd, zoals riolering en bekabeling. Boven de grond zijn onder andere lantaarnpalen en enkele speeltoestellen geplaatst. De meeste straten zijn toen zo aangelegd dat (bouw)verkeer hier goed kan komen: bouwrijp. Dat is tijdelijk en duurt zolang de wijk in aanbouw is. Nu is het dus tijd om straten en parkeerplaatsen, openbare verlichting en groen definitief te plaatsen. Dat heet woonrijp maken. Op een aantal plekken in de wijk is nog plaats voor
speelvoorzieningen.

Inrichting in fasen

Het woonrijp maken van de wijk gebeurt in drie fasen. Het gaat van oost naar west, dus vanaf de Nieuw Amsterdamsestraat in de richting van Erm. Een straat wordt pas woonrijp gemaakt als de bouwwerkzaamheden klaar zijn en er dus weinig zwaar bouwverkeer meer hoeft te komen. De wijk is groot en er wordt op veel plekken nog gebouwd. De verwachting is dat het daarom nog zeker drie jaar duurt voordat de hele wijk definitief is ingericht. Bewoners krijgen een brief met meer informatie wanneer hun straat of buurt aan de beurt is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio