20 C
De Bilt

Doe Mee Zomerpakket voor kinderen minima

Coevorden – Meedoen is belangrijk. Dat vinden we bij de gemeente Coevorden ook. Daarom hebben we een leuk Doe Mee Zomerpakket gemaakt voor kinderen in gezinnen die weinig geld te besteden hebben. Er zitten drie bonnen in het pakket. Eentje voor een bezoek aan de dierentuin of andere dagattractie, een bioscoopbon en een VVV-bon. Wethouders Joop Brink (Minimabeleid) en Jeroen Huizing (Jeugd) deden vandaag de eerste pakketjes op de bus.

Het pakket is voor kinderen van 3 tot 18 jaar die een Doe-Mee-Pas hebben, waarmee ze af en toe wat extra’s kunnen krijgen. Als je voldoet aan de voorwaarden en nog geen DoeMee-Pas hebt, kun je ook alleen een Doe Mee Zomerpakket aanvragen. Juist in de zomervakantie is het belangrijk dat iedereen kan meedoen. Een leuk uitje en straks met nieuwe spullen het schooljaar beginnen, dat wil toch iedereen graag?

Investeren in de toekomst

Wethouder Jeroen Huizing over meedoen: “Veel problemen die op latere leeftijd ontstaan, kun je voorkomen wanneer kinderen veilig, gelukkig en gezond opgroeien. Als ze zich kunnen ontwikkelen, goed onderwijs kunnen volgen en kunnen sporten en bewegen. Wij investeren bewust in jongere generaties, want dat is investeren in de toekomst. Met een Doe-Mee-Pas en het Doe Mee Zomerpakket kunnen kinderen uit een minder draagkrachtig gezin ook meedoen. “

In de bus of aanvragen

Binnenkort valt het Doe Mee Zomerpakket in de bus bij kinderen die al een Doe-Mee-Pas hebben. Wie nog geen Doe-Mee-Pas heeft kan deze aanvragen op www.coevorden.nl. Alleen een Doe Mee Zomerpakket aanvragen kan daar ook. Op de website staan de voorwaarden om in aanmerking te komen vermeld.

Het Doe Mee Zomerpakket wordt gefinancierd uit de zogenaamde Klijnsmagelden en de middelen die de gemeente Coevorden beschikbaar stelt voor minimabeleid.

Meer voor kinderen

Dat Coevorden vaker iets doet voor het welzijn van de kinderen blijkt uit het feit dat zij in maart dit jaar een samenwerking aan ging met organisatie Jongeren Gezond Op Gewicht (JOGG). Om de strijd aan te gaan tegen overgewicht bij jongeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio