2.3 C
De Bilt

Eerste Oertijdmarkt in Emmen was keigezellig

Afgelopen zondag, 31 juli, was de eerste Oertijdmarkt in Emmen. Achter het stadion waren bijna honderd kraampjes met een grote verscheidenheid in aanbod. Naast de tientallen mineralen en fossielenverkopers was er een kraampje met honing, mutsen, katoenen kleding, worsten en wijnen.

Oertijdmarkt

Kortom de veelzijdigheid was goed aanwezig. De legendarische tijdreizigers van Tempus, Lady Gwendoline en Captain Victor gingen elk uur terug in de tijd, de vuistbijlmakers gingen met de kinderen speren en pijlen maken van vuursteen. Bij een kraam kon je fossielen kappen en goud pannen of zelfs archeologische munten vinden met een metaaldetector.

De Mexicaanse geodes gingen in twee stukken met de mensen mee naar huis. Zelfs de determinatiekraam werd druk bezocht. Ook stond er een dino springkussen en werden er kinderen geschminkt. Bij het nuttigen van een bakje oerfriet klonk het geluid van de DJ. Er werd zelfs gedanst.

Veel bezoekers

De bezoekers kwamen in groten getale naar de Oertijdmarkt in Emmen om de indrukwekkende mineralen en fossielen collecties te aanschouwen. De handelaren waren zeer tevreden over de opkomst ondanks de vochtige lucht. Zelfs de verschillende verenigingen waren zeer content met de aandacht.

Kortom: een zeer geslaagde dag voor iedereen. Volgend jaar doen we het weer op de laatste Zondag van Juli. Eric van IJsseldijk kijkt zelf positief terug op een keigezellige markt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio