-2 C
De Bilt

Eerste paal wandelnetwerk gemeente Hoogeveen de grond in

Op donderdag 2 december hebben wethouder Jan Zwiers en gedeputeerde van de provincie Drenthe Henk Brink de eerste paal voor het wandelnetwerk in de grond gezet bij de sluis in Noordscheschut. Hiermee is de aanleg van het wandelknooppuntennetwerk in de gemeente Hoogeveen officieel van start gegaan.

Wandelnetwerk

Het netwerk Hoogeveen wordt aangelegd in het buitengebied en aangesloten op de wandelnetwerken in de omliggende gemeenten. Hiermee wordt de toeristische aantrekkelijkheid van het buitengebied van Hoogeveen vergroot en kun je als wandelaar dit gebied gemakkelijk ontdekken.

Belangrijk voor Hoogeveen

‘Het netwerk is erg belangrijk voor Hoogeveen. Onze inwoners en gasten wandelen steeds meer en kunnen straks op maat een route samenstellen. Daarnaast kunnen ondernemers profiteren van routes die bij de ondernemers langs komen of in de buurt liggen’, aldus wethouder Jan Zwiers.

Door heel Drenthe uitrollen

Gedeputeerde van de provincie Drenthe Henk Brink: ‘Het is onze ambitie om het wandelnetwerk in heel Drenthe uit te rollen. Hiermee maken we Drenthe niet alleen nog aantrekkelijker als wandelprovincie, maar creëren we ook nieuwe kansen voor Drentse ondernemers.’

Zelf route uitstippelen

Via het netwerk stippel je eenvoudig zelf een route op maat uit en ontdek je de minder bekende maar prachtige plekjes in de omgeving. Daardoor is het netwerk niet alleen interessant voor toeristen, maar ook voor de inwoners van de gemeente Hoogeveen. Het netwerk loopt bovendien langs horeca, attracties, musea en andere bezienswaardigheden.

Het wandelnetwerk Hoogeveen is een initiatief van Recreatieschap Drenthe, de Provincie Drenthe en de gemeente Hoogeveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio