6 C
De Bilt

Emmense voetbalclub zet met regenboogprint streep door homodiscriminatie

Emmen – Ook de (amateur) voetbalvereniging v.v. Drenthina wil een streep zetten door discriminatie. Daarom namen zaterdag 29 september jl. de aanvoerders van de heren- en damesselectie de aanvoerdersbanden met regenboogprint in ontvangst van wethouder Raymond Wanders.

Regenboogweek

In de Regenboogweek van 6 t/m 14 oktober dragen de aanvoerders deze aangepaste aanvoerdersband tijdens de voetbalwedstrijden. De gemeente heeft alle voetbalverenigingen aanvoerdersbanden met regenboogprint gestuurd. Hopelijk volgen zij allen het voorbeeld van v.v. Drenthina.

Gewoon zijn wie je bent

Wethouder Raymond Wanders: “Wij willen een gemeente zijn waar iedereen zichzelf kan zijn. Het is belangrijk dat we elkaar beoordelen op gedrag en niet op geaardheid, overtuiging, achtergrond of geslacht. Toch is ‘gewoon zijn wie je bent’ nog lang niet vanzelfsprekend. Ook niet in de sport. . Daarom vragen we dit jaar via het voetbal extra aandacht voor het ‘er gewoon bij horen’ van iedereen. Het gaat om de teamprestatie en de band met elkaar”

Voetbal

In de Regenboogweek gaat de gemeente Emmen extra aandacht geven aan de acceptatie van LHBT’ers (lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders) binnen het voetbal. Wanders: “Het idee is Drenthe breed ontstaan en aan alle voetbalverenigingen in Drenthe wordt gevraagd hieraan mee te doen. Dit sluit ook mooi aan bij de KNVB een actie is gestart, de ‘All together challenge’. Dit komt zondag 7  oktober mooi samen tijdens de thuiswedstrijd van FC Emmen tegen Fortuna Sittard”.

Ook FC Emmen met regenboogband

FC Emmen speelt dit seizoen als eerste Drentse club in de eredivisie. Tijdens de wedstrijd tegen Fortuna Sittard op zondag 7 oktober spelen de aanvoerders met een regenboogband om te laten zien dat zij achter deze actie staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio