6.1 C
De Bilt

Europese Dorpsvernieuwing Award voor Witteveen

Witteveen – Het dorp Witteveen heeft in Oostenrijk de Europese Dorpsvernieuwing Award voor bijzondere prestaties op het gebied van dorpsontwikkeling gekregen. Witteveen won vorig jaar de Nederlandse dorpsvernieuwingsprijs. Daarom mochten ze samen met andere nationale winnaars strijden voor de Europese prijs. De eerste prijs: de Europese Dorpsvernieuwingsprijs 2018, ging naar het Oostenrijkse Hinterstoder.

Witteveen

De jury prees de Witteveners onder meer voor hoe zij in goede samenwerking met omliggende dorpen de school hebben getransformeerd tot dorpshuis. Ook had de jury lovende woorden voor de vernieuwende en moderne manier waarop Witteveen zich presenteert en promoot.

Noaberkracht

Tot slot was de jury onder de indruk van de noaberkracht in Witteveen: alle activiteiten worden uitgevoerd door de dorpsbewoners zelf. Waar nodig met ondersteuning van de gemeente en sociale instanties.

Super trots

Wethouder Dennis Bouwman was in Oostenrijk om de Witteveners te supporten: “We zijn als gemeente super trots op wat in Witteveen allemaal gedaan wordt. Wat ons betreft vormt het dorp echt een voorbeeld voor andere dorpen in onze gemeente, maar ook daarbuiten. Deze Europese Award is dan ook meer dan verdiend!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio