11.7 C
De Bilt

Exloo heeft kick-off project Menselijke Maat

Exloo – Op dinsdag 28 november vond in de gemeente Exloo de kick-off plaats van het project Menselijke Maat. Dit gezamenlijke project van de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen (‘BOCE-gemeenten’) werd door wethouder Jan Bos (namens de gemeente Emmen) en wethouder Joop Brink  (namens de gemeente Coevorden) officieel gestart door het  overhandigen van (symbolische) cheques aan vijf zorgaanbieders. Hiermee kunnen zij de komende twee jaar aan de slag om de transformatie in het sociaal domein (de mens centraal stellen en maatwerkoplossingen zoeken) verder vorm te geven.

Vijf zorgaanbieders

De volgende vijf zorgaanbieders gaan met het project Menselijke Maat aan de slag: Saxenburgh Groep, Dokter Schoonmaakorganisatie, AndersOm Thuisbegeleiding, Het Kunsthuus, Stichting Jabbok en Cosis. Het project Menselijke Maat, wordt gefinancierd door de provincie Drenthe.

Doel Menselijke Maat

In het project Menselijke Maat bundelen gemeenten en zorgaanbieders de krachten om de kwaliteit van de geboden zorg en ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning te vergroten. Menselijke Maat stimuleert dat de hulpverlener betere zorg levert, de gemeente meer zicht heeft op de kwaliteit en dat cliënten gelukkiger worden. De BOCE gemeenten geloven namelijk dat het welzijn van een cliënt de beste maatstaf is voor succesvolle zorgverlening.

Uitgangspunten uitgelegd in Exloo

Het uitgangspunt van Menselijke Maat is het vergroten van de zelfredzaamheid en participatie van Wmo cliënten. Dit wordt gerealiseerd door het zoeken naar de intrinsieke motivatie van mensen: Wat drijft ze? Wat willen zij? Wat kunnen zij? Menselijke Maat maakt dit inzichtelijk zodat deze uitgangspunten centraal kunnen staan bij de dienstverlening van de verschillende zorgaanbieders. Hierdoor worden mensen gemotiveerd om meer zelf te doen en  meer samen met anderen te doen.

Menselijke Maat is een onderdeel van Stichting Arcon.

 

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio