20.7 C
De Bilt

Gemeente garandeert salarissen voor dit zwemseizoen na noodroep

Gemeente Borger-Ordoorn – Na een constructief overleg met het bestuur van zwembad De Zwaoi, kan wethouder Niek Wind de medewerkers geruststellen. De gemeente garandeert de uitbetaling van de salarissen voor dit zwemseizoen.

geldnood

Deze week verscheen een noodroep van het zwembad De Zwaoi in Valthermond in het Dagblad van het Noorden. Diverse tegenslagen veroorzaakten hoge kostenposten, waardoor het zwembad in geldnood is gekomen.

Wethouder garandeert salarissen

Wethouder Wind kon de onrust onder de medewerkers van het bad wegnemen: “Wij begrijpen de nijpende situatie die bij De Zwaoi is ontstaan en nemen in ieder geval de uitbetaling van de salarissen voor onze rekening. Daarnaast gaan we ook kijken naar een efficiënte aanpak van noodzakelijk onderhoud. In het kader van de verzelfstandiging, die nu speelt, betrekken we hierbij de drie buitenzwembaden in onze gemeente. Deze stap zetten we echter pas na het seizoen als we verder zijn gevorderd in het traject. Voor nu helpen we De Zwaoi uit de brand. Want met dit mooie weer moet het zwembad voor iedereen een fijne plek zijn!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio