-2.1 C
De Bilt

Gemeenteraad organiseert webinar over duurzaam verwarmen

Coevorden – De leden van de raadswerkgroep Duurzaamheid organiseren op 20 mei een webinar over duurzaam verwarmen. Het webinar is gericht op inwoners van de gemeente Coevorden. Je kunt je vanaf vandaag gratis aanmelden via www.raad.coevorden.nl

Webinar

Aanleiding is de zogenaamde warmtetransitie, de overgang van aardgas naar andere warmtebronnen. De leden van de raadswerkgroep Duurzaamheid willen inwoners van de gemeente Coevorden laten zien wat die warmtetransitie voor hen betekent. Het is, na biodiversiteit en klimaatadaptatie het derde onderwerp waarover zij graag met inwoners in gesprek gaan. Dat kan dus op donderdag 20 mei.

Wat betekent het voor mij?

Wat moet ik doen als mijn CV-ketel aan vervanging toe is? Welke duurzame alternatieven zijn er? Wat zijn de mogelijkheden van waterstof en groen gas? Hoe veilig is straks het vluchtige waterstof als dat door het bestaande leidingennetwerk gaat? Wat gaat mij dit allemaal kosten? Welke subsidieregelingen zijn er en waar kan ik die vinden? Wat doet de gemeente Coevorden aan de overgang naar andere warmtebronnen en wat betekent dit voor mij als inwoner? Tijdens het webinar komen deze en andere vragen over warmtetransitie aan de orde. Eddy Veenstra, directeur van Rendo vertelt over de kansen van waterstof. Wethouder Jeroen Huizing en raadsleden vertellen over warmtetransitie en wat dit betekent voor inwoners van Coevorden.

Gratis deelnemen en vragen stellen

Het webinar is op donderdag 20 mei van 19.30 tot 20.30 uur. Als inwoner van de gemeente Coevorden kunt u gratis deelnemen via Youtube. Via de chatfunctie kunt u live vragen stellen en reageren.


Programma

19.20 uur Online inloop in Youtube

19.30 uur Welkom en uitleg programma door raadslid Gilbert Mulder

19.35 uur Inleiding door wethouder Jeroen Huizing

19.40 uur ‘Waterstof en groen gas’ door Eddy Veenstra, directeur Rendo

20.10 uur Reactie door leden raadswerkgroep

20.20 uur Vragen beantwoorden naar aanleiding van chat online deelnemers

20.30 uur Afsluiting

Doet u mee?

Alle inwoners zijn van harte uitgenodigd om mee te doen! Aanmelden voor het webinar kan eenvoudig via de site van de gemeenteraad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio