16.1 C
De Bilt

Grootste deel Emmen nog dit jaar aangesloten op snel internet

Emmen – De glasvezelaanleg in Emmen is bijna volbracht. Nog dit jaar is het grootste deel van de stad aangesloten op snel glasvezelinternet. KPN startte in november 2019 met de aanleg van glasvezel in Emmen. Het project omvat circa 17.000 adressen, waarvan er op dit moment al ruim 9.000 zijn aangesloten. De wijken Emmerhout, Rietlanden, Delftlanden, Bargeres, Noordbarge en Emmen-Centrum zijn inmiddels afgerond. Angelslo en Emmermeer zijn in de afrondende fase. 

Snel internet in heel Emmen

Met het aantal kilometers glasvezel dat KPN tot nu toe in Emmen heeft aangelegd, kun je van Emmen naar Monaco. Sinds de start van het project eind 2019 is er 1.400 kilometer glasvezel de grond in gegaan en 136 kilometer in de stad gegraven. Volgens de planning profiteert het grootste deel van de gemeente nog voor het einde van dit jaar van snel internet. 

Goede samenwerking met gemeente cruciaal

Regiodirecteur Jeroen van der Jagt: “Het werk in Emmen verloopt voorspoedig. De uitrol van glasvezel is een gigantisch project, bijna elke straat moet open. Om zo min mogelijk overlast voor de inwoners te veroorzaken, is een goede samenwerking met de gemeente cruciaal. Gelukkig is die er en zorgen we er samen voor dat alles netjes achterblijft. De komende periode ronden we de werkzaamheden in de wijken Angelslo en Emmermeer af. Dan is bijna de hele stad aangesloten op glasvezel”.

Half miljoen glasvezellijnen per jaar

KPN levert een bijdrage aan de digitalisering van Nederland. Het bedrijf biedt momenteel bij ruim een derde van de Nederlandse huishoudens glasvezel tot in de meterkast. KPN rolt jaarlijks circa 500.000 nieuwe glasvezellijnen uit. Volgens planning is in 2024 meer dan de helft van Nederland aangesloten op glasvezel van KPN. In 2025 is dat 65%. Het doel is uiteindelijk meer dan 80% van Nederland op het toekomstvaste netwerk van KPN aan te sluiten.

Stabieler en energiezuiniger

Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabiel en betrouwbaar netwerk dat minder energie verbruikt dan het huidige kopernetwerk. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio