15.5 C
De Bilt

Havenstraat Erica op de schop voor vernieuwing

Erica – De Havenstraat in Erica gaat de komende maanden flink op de schop. Afgelopen donderdag verrichtten de werkgroep Centrumvernieuwing Erica en wethouder René van der Weide de officiële starthandeling.

Wethouder Rene van der Weide: “Inwoners en ondernemers van Erica sloegen de handen ineen en kwamen met een plan om het centrum aan te pakken. Daar werken wij graag aan mee, zodat Erica weer klaar is voor de toekomst. Dat geldt ook voor de andere dorpen in deze gemeente. Ik ben blij dat in vele dorpen nu werkzaamheden starten om het centrum te vernieuwen. Een aantrekkelijk dorps- en wijkcentrum is belangrijk voor de leefbaarheid”.

Werkzaamheden Erica

De inrichting van de Havenstraat in Erica is verouderd: de weg is onoverzichtelijk en heeft een breed profiel waardoor er te hard gereden wordt. Samen met de gemeente werd een ontwerp gemaakt en voorgelegd aan de rest van het dorp tijdens inloopbijeenkomsten. De gemeente stelde hiervoor ruim € 1,3 miljoen beschikbaar. De Havenstraat  tussen de Verlengde Vaart NZ en de Duikerstraat wordt gedeeltelijk een 30 kilometerzone. Aan beide kanten komt een vrijliggend fietspad en de parkeermogelijkheden worden verbeterd.

Webcam bij werkzaamheden

De werkzaamheden zijn vanaf 28 september live te volgen op www.emmeninbeeld.nl. Zo kan iedereen vanuit huis meekijken hoe het er met de werkzaamheden voor staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio