8.5 C
De Bilt

Inwoners Exloo mogen meedenken over invulling gebied achter gemeentehuis

Het gebied achter en naast het gemeentehuis in Exloo komt vrij. De gemeente Borger-Odoorn wil dit gebied invullen met drie verschillende functies: wonen, parkeren en sport & ontmoeten. Inwoners van Exloo worden uitgenodigd om hierover mee te denken. Dit kan tijdens een inwonersbijeenkomst op dinsdag 28 november 2023 om 19.00 uur in het gemeentehuis.

Voetbalvelden in Exloo

Achter het gemeentehuis liggen nu voetbalvelden die gebruikt worden door HOVC. Zodra het Sportpark Odoorn klaar is, gaat HOVC daar volledig heen en komen de voetbalvelden in Exloo vrij. De gemeente Borger-Odoorn zoekt een nieuwe bestemming voor dit gebied, maar heeft hierin al wel een rangorde bepaald. De belangrijkste bestemming is wonen, gevolgd door parkeren en tot slot sport & ontmoeten.

Voor deze drie functies heeft de gemeente uitgangspunten vastgesteld. Deze uitgangspunten moeten, samen met de inbreng van inwoners, leiden tot een Omgevingsprogramma. In het Omgevingsprogramma wordt de invulling van het gebied achter en naast het gemeentehuis opgenomen.

Inwonersbehoefte

Tijdens de inwonersbijeenkomst wordt uitgelegd wat de uitgangspunten zijn. Daarna kunnen inwoners aangeven wat hun behoeften zijn voor wonen, parkeren, sport en ontmoeten voor dat gebied. In het bijzonder worden ook starters uitgenodigd voor de bijeenkomst. In de plannen voor wonen wil de gemeente namelijk ook ruimte geven aan deze doelgroep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio