15 C
De Bilt

Jongeren PRO Emmen adviseren gemeente

Emmen – Vrijdag 18 januari presenteerden leerlingen van de entree-opleiding van PRO Emmen hun adviezen aan wethouder Raymond Wanders en ambtenaren van de gemeente Emmen.De leerlingen zijn gevraagd mee te denken over thema’s die zij belangrijk vinden in de gemeente Emmen. Dit doen de leerlingen in het kader van het project Speaking Minds. Ook de Jongeren Advies Raad Emmen en stichting Leergeld Emmen e.o. sloten aan om de resultaten te horen en in gesprek te gaan.

De jongeren geven allerhande tips van gezonde voeding tot verkeers-veiligheid. Ook opperen ze dat het goed zou zijn als er meer aandacht voor zieke kinderen zou komen en een hulplijn voor ouders. Hiermee leren we minder of ‘beter’ ruzie te maken met onze ouders, aldus de jongeren.

Meedenken helpt

Wethouder Wanders is blij dat de jongeren meedenken: “Jongeren zien oplossingen die wij als volwassenen minder snel zien. Dat voorkomt dat wij in valkuilen stappen en het maakt onze aanpak sterker. We gaan de haalbaarheid van de adviezen bekijken en terugkoppelen.” In de toekomst wil de gemeente vaker over allerlei thema’s met kinderen en jongeren in gesprek en zo horen wat er onder jongeren leeft. De adviezen en inzichten van jongeren geven de gemeente de kans beleid te maken dat beter aansluit bij de doelgroep en daarmee het resultaat verbetert.

Dit past PRO Emmen

Directeur Nico van Luik reageert enthousiast. “Dit project past prima bij onze aanpak om met onze jongeren te spreken over hun betrokkenheid bij hun leefomgeving. Ze weten heel goed wat ze leuk vinden en anders zouden willen. Maar zijn niet altijd geneigd dat te delen. Dit is voor hen een hele goede training en ervaring”.

Certificaat van Speaking Minds

Als bewijs van succesvolle afronding van het traject van Speaking Minds ontvingen alle leerlingen een certificaat van de wethouder. Het project Speaking Minds is een samenwerking tussen Stimulansz, Save the Children en Defence for Children. Het project wordt door het Rijk gesubsidieerd en heeft als insteek om jongeren een stem te geven bij beleidsvorming en richt zich op jongeren van het MBO, VMBO en het Praktijkonderwijs. Gemeente Emmen is geselecteerd als één van de

13 gemeenten in Nederland om dit project gesubsidieerd te draaien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio