9.4 C
De Bilt

Kinderraden Emmen in dorpen en wijken aan de slag

Leerlingen van de basisscholen in de gemeente Emmen gaan van start met kinderraden in dorpen en wijken. In januari en februari worden de eerste vijf lokale kinderraden geïnstalleerd in Angelslo, Zwartemeer, Emmermeer, Bargeres en Nieuw-Amsterdam-Veenoord/Zandpol. De leerlingen van de basisscholen gaan aan de slag met hun ideeën om hun wijk of dorp beter en leuker te maken voor kinderen.

Er komen uiteindelijk twintig van deze lokale raden, één per Brede Schoolgebied. Uit ieder Brede Schoolgebied wordt één leerling afgevaardigd in de kindergemeenteraad voor de hele gemeente Emmen. Die wordt na de zomervakantie in het nieuwe schooljaar geïnstalleerd.

Kinderraden

Komende donderdag legt kinderburgemeester Javion Hasewinkel tijdens de gemeenteraadsvergadering zijn belofte af. Hij gaat in de komende tijd samen met de kinderraden aan de slag met hun ideeën om Emmen leuker te maken.
“We vinden het belangrijk dat kinderen in onze gemeente mee kunnen praten over hun leefomgeving,” zegt jeugdwethouder Dewy Leal. “In de kinderraden leren ze hoe ze hun stem kunnen laten horen en hoe ze hun plannen kunnen realiseren.”

De opzet met twintig lokale raden en één centrale kindergemeenteraad is nieuw. “We willen de jeugd uit alle delen van onze gemeente een stem geven. Ik verheug me op deze leuke ontdekkingstocht samen met de leerlingen uit alle Brede Schoolgebieden.”

Kindergemeenteraad na zomervakantie

Tot de zomervakantie gaan de vijf lokale kinderraden aan de slag. Daarbij krijgen ze begeleiding van Facet bij het bedenken en uitwerken van creatieve ideeën. Vanuit alle twintig Brede schoolgebieden wordt een leerling voorgedragen voor de kindergemeenteraad die in het nieuwe schooljaar start. Die bestaat uit twintig leerlingen uit de groepen 7 en 8. Zij kiezen uit hun midden de nieuwe kinderburgemeester voor het schooljaar 2023/2024.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio