8.9 C
De Bilt

Kleuterpakket uitgereikt door Wethouder Huijing-Van Tongeren

Borger – Odoorn – Op maandag 12 september heeft wethouder Ankie Huijing–Van Tongeren het allereerste Kleuterpakket uitgereikt op het consultatiebureau in Nieuw-Buinen. Alle kinderen die bijna 4 worden krijgen vanaf nu dit pakket mee naar huis.

Kleuterpakket met informatie

Het Kleuterpakket bevat veel informatie over een gezonde leefstijl en natuurlijk leuke accessoires om een gezonde leefstijl in de praktijk te brengen. Een drinkwaterbidon, een springtouw, een leesboekje, informatie over gezonde traktaties en tussendoortjes en een (kalender)spel dat het gezin helpt om op een leuke manier met een gezonde leefstijl bezig te zijn. Daarnaast maken we in het pakket ook de verbinding met thema’s die gezondheid raken. Zo zit er bijvoorbeeld informatie in over welke (culturele) activiteiten er plaatsvinden en welke minimaregelingen er zijn
De inhoud van het pakket is samengesteld met de GGD Drenthe en andere betrokken partners.

Wethouder Ankie Huijing-Van Tongeren: ,,Je kunt er niet vroeg genoeg beginnen. We willen de kinderen in Borger-Odoorn een gezonde basis geven zodat er op latere leeftijd een gezonde leefstijl ontwikkeld is. Er is zoveel verschillende informatie over voeding en bewegen, dat kan best ingewikkeld zijn. Dit pakket is een steuntje in de rug om op een leuke, snelle en laagdrempelige manier kennis over te dragen.”

Het Kleuterpakket is onderdeel van de bredere aanpak ‘Gezonde Leefstijl’. Met deze aanpak stimuleren én faciliteren we inwoners om gezond te leven. Daarbij werken we zoveel mogelijk samen met maatschappelijke organisaties en trekken, waar het kan, samen op met onze inwoners.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio