6.8 C
De Bilt

Kortingsacties woningbouwkavels Oude Meerdijk en het Stroomdal

Emmen – De woningbouwkavels aan de Oude Meerdijk in de wijk Angelslo en het Stroomdal in Schoonebeek worden met korting aangeboden. Voor de Oude Meerdijk geldt dat de eerste drie gegadigden een korting kunnen krijgen van 25%. In Schoonebeek geldt in heel 2018 een korting van 25% voor alle 22 kavels.

Bouw aan Oude Meerdijk

Wethouder Jisse Otter: “Beide plannen staan al lange tijd stil. Met deze nieuwe kortingsactie willen we de bouw aan de Oude Meerdijk en het Stroomdal op gang brengen. We merken dat er angst is om als eerste te gaan bouwen in een gebied. Maar zodra er eenmaal gebouwd wordt, verwachten we dat andere geïnteresseerden zullen volgen.

Pionierskorting Oude Meerdijk (Angelslo)

De gemeente Emmen verkoopt met een tijdelijke prijsverlaging drie vrije kavels in het plangebied Oude Meerdijk in Emmen. De kavels zijn bestemd voor de bouw van vrijstaande woningen.  De eerste drie kopers van een bouwkavel krijgen een korting van 25% op de koopsom.

De uitgifte vindt plaats in de volgorde waarin gegadigden zich bij de gemeente Emmen inschrijven. De actie gaat in op donderdag 15 februari 2018 en is geldig tot 15 februari 2019.

Van het woningbouwplan Oude Meerdijk is nog geen gemeentelijke kavel verkocht. Terwijl het woningbouwplan in 2013 begon met een wachtlijst. Onder andere door de crisis op de woningmarkt raakten mensen hun eigen woning niet meer kwijt en daarmee de interesse voor een nieuwbouw woning.

Stroomdal (Schoonebeek)

Op de locatie Stroomdal in Schoonebeek verkoopt de gemeente samen met grondbezitters KWS en Arcadis kavels voor nieuwbouw woningen. De verkoop van de kavels verloopt veel trager dan verwacht en in de afgelopen drie jaar is er maar één kavel verkocht. Op de locatie Stroomdal Schoonebeek zijn op dit ogenblik nog 22 kavels beschikbaar.

KWS, Arcadis en de gemeente hebben gezamenlijk besloten alle kavels voor 2018 te verkopen met bijna 25% korting.  Deze actie is geldig voor het jaar 2018 (met terugwerkende kracht tot 1 januari 2018).

Meer informatie over de kortingsacties is te vinden op  www.gemeente.emmen.nl.

 

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio