13.1 C
De Bilt

Leerlingen praktijkschool op bezoek bij burgemeester en wethouder van gemeente Coevorden!

Vorige week kregen burgemeester Bert Bouwmeester en wethouder Joop Brink van de gemeente Coevorden bezoek van leerlingen van PRO Coevorden (het praktijkonderwijs van De Nieuwe Veste). Deze groep leerlingen gaat langs alle Nederlandse bestuurslagen. In het voorjaar gaan ze op bezoek bij de Commissaris van de Koning en de Tweede Kamer.

Voor het tweede jaar op rij kwamen tien leerlingen van de praktijkschool op werkbezoek bij de gemeente Coevorden. De leerlingen hadden zich goed voorbereid en mochten de burgemeester en wethouder allerlei vragen stellen. Zo stelden ze vragen over een eventueel vuurwerkverbod in Coevorden en over de explosie in de grillroom. Ook stelden ze vakinhoudelijke vragen zoals “wat doen een burgemeester en wethouder allemaal op een werkdag?” en “hebben jullie ook een beroepsgeheim?”

Vol trots vertelden de leerlingen over hun eigen toekomstplannen. Na de zomer laten ze de praktijkschool achter zich en gaan de meesten van hen verder leren op het MBO.

Het werkbezoek werd afgesloten in de kamer van de burgemeester. Hier trok de ambtsketen veel aandacht. Als dank voor het bezoek brachten de leerlingen een zelfgebouwd vogelhuisje mee. Dit huisje krijgt een bestemming aan één van de bomen op de Weeshuisweide voor het gemeentehuis.

Fotos bezoek leerlingen 1 van 18

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio