13.1 C
De Bilt

Mécanique Vivante unieke Franse openingsact op Uitfestival Emmen

Emmen – Verrassend, zeldzaam en onvergetelijk: op het Uitfestival Emmen maakt het Franse muziektheaterspektakel Mécanique Vivante zijn opwachting. Het is een act zoals je die niet vaak in Nederland ziet. Met een Bach-orgel van sirenes en een mobiele Stop-Go voorstelling betovert het gezelschap het publiek, dat op spectaculaire wijze door het park wordt meegenomen naar een harmonieuze finale. Een indrukwekkend schouwspel voor jong en oud. Het Uitfestival vindt plaats op zaterdag 10 september van 13.00 tot laat in de avond in het Rensenpark in Emmen.

Mécanique Vivante

Sinds 1989 maakt Mécanique Vivante droommachines en shows die ze in de hele wereld opvoert. De Franse groep is op zoek naar verwondering en emotie door de wereld van kunst en technologie nauw met elkaar te verbinden. Ze wijkt van de gebaande paden af om toeschouwers emotionele ervaringen te geven. Het publiek hoort de meest verrassende geluiden en de meest originele muziek die mixen met bekende geluiden. De bewegende installaties zijn artistiek, indrukwekkend en hypnotiserend. De gratis voorstelling vindt rond 13.00 uur plaats ter gelegenheid van de opening van het Uitfestival. Wethouder Dewy Leal zal het festival openen.

Opening culturele seizoen

Het Rensenpark wordt op zaterdag 10 september van 13.00 tot laat in de avond omgetoverd tot een cultureel festijn. Met creatieve activiteiten, lokale en internationale artiesten luidt het Uitfestival het nieuwe culturele seizoen in. Er is een divers programma samengesteld met theater, muziek, beeldende kunst en dans. Het accent ligt op meedoen, beleven en verwonderen. Het publiek speelt een actieve rol en kan kunst en cultuur aan den lijve ervaren. Hierbij staat plezier voorop. Daarnaast zijn zowel het amateurveld als de professionele cultuurorganisaties vertegenwoordigd op het evenement. Het festival heeft foodtrucks, gezellige zitjes en loungeplekken. De toegang tot het evenement is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio