16.1 C
De Bilt

Meer trouwmogelijkheden in de gemeente Emmen

Emmen – Vanaf 1 januari 2019 hebben bruidsparen meer keuze als ze willen trouwen in de gemeente Emmen. Ook wordt het trouwen goedkoper. Nieuw is dat een stel zich ook door een vriend of familielid kan laten trouwen. Daarnaast kunnen inwoners met weinig inkomen in aanmerking komen voor kwijtschelding van de kosten. Op die manier hoeven zij niet meer noodgedwongen op de gratis momenten te trouwen in een spreekkamer van het gemeentehuis.

Burgemeester Eric van Oosterhout: “We willen iedereen – dus ook inwoners met een kleine beurs – de mogelijkheid bieden om te trouwen op de dag, locatie en manier die zij zelf wensen.”

 

Enkele mogelijkheden op een rijtje:

·         Je mag overal in de gemeente trouwen. Dat kan in het Trouwpaviljoen van het gemeentehuis, maar een bruidspaar kan ook zelf een andere locatie kiezen.

·         Gratis trouwen blijft mogelijk op vier momenten per week, bij de balie en in de spreekkamer in het gemeentehuis.

·         Er worden verschillende tarieven gehanteerd voor verschillende tijdstippen. Zo kan trouwen in het Trouwpaviljoen van het gemeentehuis straks al vanaf €100,-.

·         Trouwen in een van de twee gemeentelijke locaties wordt goedkoper, ook buiten kantoortijden.

·         Een familielid of kennis mag een bruidspaar trouwen. Die persoon wordt dan benoemd tot trouwambtenaar voor één dag. Dit kost wel wat voorbereidingstijd, omdat dit bij de rechtbank geregeld moet worden.

·         Een bruidspaar kan in aanmerking komen voor kwijtschelding van de trouwleges. Dit geldt voor huwelijken die in het trouwpaviljoen worden voltrokken en hangt af van het inkomen. De gemeente kijkt of het bruidpaar ook in aanmerking kwam voor kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. Voorwaarde is wel dat het bruidspaar woonachtig is in de gemeente Emmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio