17.2 C
De Bilt

Menso Ondernemen helpt ondernemers aan het werk

Emmen – Menso Ondernemen is het nieuwe onderdeel van Menso die het Besluit bijstandverlening zelfstandigen(Bbz) uitvoert voor verschillende gemeenten. De Bbz is een regeling voor startende ondernemers vanuit de bijstand en gevestigde ondernemers die financiële steun nodig hebben. Voor de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn neemt Menso deze taken al een aantal jaren uit handen. Aan kennis en ervaring is bij Menso geen gebrek om nu nog veel meer (startende) ondernemers op weg te helpen.

Meedoen in de samenleving

Meedoen in de samenleving is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Menso helpt jongeren terug naar school of richting een passende baan. Ze ondersteunen en begeleiden werkzoekenden zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen naar een passende (werk)plek. Zij worden gekoppeld aan werkgevers in de regio die een oplossing zoeken voor openstaande vacatures. De leerplichtambtenaren, werk- en scholingscoaches en werkgeversadviseurs van Menso stimuleren, coachen, realiseren, verbinden en ondersteunen. Zo stelt de organisatie jongeren en werkzoekenden in staat zich optimaal te ontwikkelen naar een passende (werk)plek, of dat nu bij een werkgever is of dat je zelf de ondernemer bent. Het ultieme doel is dat iedereen werkt!

Wat doet Menso Ondernemen?

Menso Ondernemen ondersteunt startende ondernemers die vanuit de bijstand, al dan niet parttime, willen starten met een eigen onderneming. Maar ook begeleiden ze gevestigde ondernemers die door een tegenslag in financiële problemen zijn geraakt of ondernemers die moeten stoppen met hun bedrijf en mogelijk recht hebben op bijstand. Dit doen zij in opdracht van de gemeente. Tijdens het traject wordt de gemeente voortdurend op de hoogte gehouden over de gemaakte stappen en afspraken.

Voor wie is Menso Ondernemen?

De organisatie helpt mensen uit verschillende situaties: startende ondernemers vanuit de bijstand, gevestigde ondernemers met een tijdelijke tegenslag of dreiging op faillissement en ondernemers die willen of moeten stoppen met hun onderneming. Dit doen zij door middel van informatiegesprekken, ondersteuning bij het maken van een ondernemingsplan voor een startende ondernemer en hulp bij het aanvragen van financiële steun in de vorm van een uitkering, aanvulling tot het sociaal minimum of bedrijfskapitaal.

Oudere ondernemers of arbeidsongeschikten

Ook de oudere generatie ondernemers kan steun verwachten vanuit de Bbz-regeling. Menso Ondernemen begeleidt ondernemers met inkomensondersteuning voor ondernemers die voor 1 januari 1960 geboren zijn en een niet-levensvatbaar bedrijf onder zich hebben. Als laatste de groep inkomensondersteuning oudere en (gedeeltelijk) arbeidsongeschikten (IOAZ) gewezen zelfstandigen. De organisatie zorgt voor de inkomensvoorziening voor gewezen ondernemers vanaf 55 jaar tot AOW-leeftijd. Natuurlijk zijn er bij alle situaties verschillende voorwaarden waaraan je moet voldoen.

Meer weten

Ben je ondernemer of werkzoekende en wil je weten wat Menso Ondernemen voor jou kan doen? Kijk voor meer informatie op www.menso-emmen.nl of neem contact met ons op via 0800-1801 of info@menso-emmen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio