10.2 C
De Bilt
zaterdag, 25 maart 2023

Nieuw zwembad Aquarena krijgt nieuw logo

Emmen – De bouw van het nieuwe zwembad Aquarena is bijna klaar. Dat vraagt om een nieuw logo. Inmiddels prijkt het nieuwe logo van het nieuwe zwembad Aquarena op Businesspark Meerdijk in Emmen aan de gevel. Dit logo komt de komende periode op steeds meer uitingen van het nieuwe zwembad terug. Op 21 september is de opening van het nieuwe zwembad.

Wethouder René van der Weide is zeer te spreken over het nieuwe logo van het zwembad Aquarena: “Aquarena is een bekend begrip in en om Emmen. En uit onderzoek bleek dat bezoekers van het zwembad de naam Aquarena graag wilden houden. Door het gebruik van frisse kleuren, hangt er ook écht iets op de gevel. In de letter zie je golven die verwijzen naar water. Het eindresultaat wordt steeds meer zichtbaar.”

Projectinformatie

In opdracht van Gemeente Emmen bouwt Koenen Bouw het nieuwe zwembad. Een prachtig ontwerp van Wind Design + Build. Het nieuwe Aquarena krijgt drie baden. Een 25 meter wedstrijdbad met acht banen. Een bad met beweegbare bodem met een klimwand, duikplank en een groot (televisie)scherm. In dit bad is het mogelijk te aquasporten, trimzwemmen, recreatief zwemmen en zwemlessen te volgen. Het derde bad is het recreatiebad met glijbanen, een Doe&Ontdekgedeelte voor kleintjes en wellness-voorzieningen (sauna, infraroodcabine en stoomcabine).

Activiteiten

Er zijn in de schoolvakanties leuke activiteiten te doen. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan het spijkerbroekhangen, de glijbaanrace of de peddel-botenrace.
Maar je kunt er ook terecht voor een compleet verzorgt kinderfeestje in het restaurant.

Naast de gewone ABC zwemlessen, kunnen kinderen vanaf 3,5 jaar onder begeleiding mee doen aan het Survival zwemmen voor jonge kinderen. Ze spelen dan situaties na, die in werkelijkheid kunnen voor komen. Zo leren zij van de kant af springen, te vallen, rollen en glijden. Ze zoeken onder water naar schatten, ze leren een knuffel te redden. Ze gaan met een driewieler het water in of gaan met een regenpak en laarzen het water in. Hoewel het voor de kinderen gewoon veel lol is, leren ze zich spelenderwijs te redden uit situaties waarin ze terecht zouden kunnen komen. Er wordt natuurlijk wel verteld dat ze deze dingen nooit alleen mogen doen. Het gaat bij de zwemlessen vooral om het plezier en de kinderen kunnen zelfs hun brevet halen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio