20.7 C
De Bilt

Nieuwe fietsbruggen Hondsrugweg Emmen geplaatst

Op woensdag 20 april plaatste aannemer DJK Zuidbroek B.V. twee nieuwe fietsbruggen over de Hondsrugweg bij de ingang naar de wijk Rietlanden in Emmen. De voormalige houten bruggen zijn vervangen door nieuwe bruggen van staal met een houten dek. De in de fabriek voorbereide bruggen werden in het geheel geplaatst. Nu wordt het straatwerk van de fietspaden op de juiste hoogte aangelegd. Waarna de fietsroute vanaf begin mei weer bereikbaar is.

Oude fietsbruggen

Half maart zijn de oude fietsbruggen verwijderd. Deze waren echt toe aan vervanging. De nieuwe bruggen zijn niet meer volledig van hout. De hoofdliggers van de nieuwe bruggen zijn uitgevoerd in staal. Dat is sterker en gaat langer mee. Het dek en de leuningen zijn wel van hout. De bruggen zien er bijna hetzelfde uit als de oude bruggen.

Fietsen naar wijk Rietlanden

Wethouder René van der Weide: “Dagelijks maken veel fietsers gebruik van de bruggen van en naar de wijk Rietlanden. Het is een fijne, veilige en goed bereikbare fietsroute langs het Oranjekanaal. Met de nieuwe bruggen, gemaakt van sterker materiaal, kunnen we zeker weer 50 jaar vooruit en blijft deze populaire fietsroute veilig en goed bereikbaar”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio