20 C
De Bilt

Obs Meester Vegter op 31 oktober feestelijk geopend

Emmen – De verbouwde school en voorschool van obs Meester Vegter is op woensdag 31 oktober feestelijk geopend. De school had een gedateerde uitstraling en was toe aan een ‘facelift’. Daarnaast voldeed het gebouw niet meer aan de eisen van deze tijd. De school heeft na de verbouwing een frisse en eigentijdse uitstraling gekregen en nodigt uit om naar binnen te gaan. Hierdoor is het een nóg fijnere plek geworden om te verblijven en te leren.

 

Toespraak wethouder Wanders

Na het welkomstwoord door locatiedirecteur Raymond van Klinken, waarin alle betrokken partijen werden bedankt was het woord aan wethouder Raymond Wanders:

‘Wisten jullie dat OBS Meester Vegter bestaat sinds 1922? De school heette eerst School II en is vanaf eind zestiger jaren vernoemd naar de toenmalige hoofdmeester Vegter voor zijn  bijzondere inzet voor school en buurt.’ Ook benoemde de wethouder dat het zo bijzonder is dat de groeiende school de uitstraling van een dorpsschool heeft, maar aan de rand van Emmen-centrum staat. Ook kon hij zich goed voorstellen dat leerlingen nu graag naar school gaan door de uitnodigende en lichte sfeer in de school.

 

Feestelijke opening

Na de toespraak van de wethouder, werd de openingshandeling verzorgd door de jongste en oudste leerling van de school. Met een ‘druk op de knop’ werd het vuurwerk ontstoken en de school geopend! Daarna nodigde Raymond van Klinken iedereen uit om de verbouwde school te bewonderen. De kinderen lieten trots de lokalen waarin ze dagelijks werken aan de bezoekers zien.

 

Raymond van Klinken: ‘Wij bieden onderwijs met oog op de wereld in een school waar wij trots op zijn.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio