14.9 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Oertijdmarkt een verassend evenement

Afgelopen zondag was de zeventiende editie van de Oertijdmarkt. Dit evenement vond plaats op de wielerbaan, achter het stadion in Emmen. Op verschillende plaatsen was de reclame in en rondom Emmen al gezien. Door de nieuwsgierig en wat onwetend moesten we de “markt“ bezoeken. De opening werd verricht door een man met een wit pak en witte hoed vergezeld van een echte Dinosaurus. Nog nooit eerder meegemaakt dat een markt zo geopend werd.

Oertijdmarkt dit jaar nog groter dan verwacht

De markt was veel groter dan verwacht en naast de verschillende stands met mineralen, edelstenen en fossielen stonden er ook heel veel andere producten te koop. Geurdingen, oerkoeken, honing, oerbrood, worst en zelfs mutsen. Eigenlijk heel veel verscheidenheid. Maar het leukste bleken eigenlijk wel de activiteiten, zoals een dino maken van een wasknijper, stenen schilderen, een geode kraken, fossielen hakken, munten en goud zoeken. De meeste activiteiten waren gratis of voor een kleine bijdrage.

Speerpunt van vuursteen

Verreweg het leukste vonden mensen toch wel het maken van een speerpunt van echte vuursteen. Verschillende organisaties verzorgeden voorlichting over interessante onderwerpen uit de oertijd. Veel bezoekers beleefden een leuke dag. Eigenlijk was het meer een evenement dan een markt. Voor de inwendige mens kon er zelfs oerfriet gescoord worden. De organisatie kan tevreden terugkijken op de dag, waar ruim 4.000 bezoekers een kijkje kwamen nemen op de Oermarkt.

Een speerpunt van vuursteen maken
Een speerpunt van vuursteen maken – Foto: Eric van IJsseldijk – Oertijdmarkt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio