8.9 C
De Bilt
zaterdag, 25 maart 2023

Ondernemersontbijt tijdens de Dag van de Ondernemer

Op vrijdag 18 november vanaf 7 uur zijn 150 ondernemers van harte welkom voor het Ondernemersontbijt en een goed gesprek in het Rimbula restaurant van Wildlands. Deze 3e vrijdag van november is door MKB Nederland in 2016 uitgeroepen tot Dag van de Ondernemer. Een dag waarop ondernemers in het zonnetje worden gezet om ze te bedanken voor hun lef en doorzettingsvermogen. Wethouder Guido Rink van de gemeente Emmen onderschrijft dit van harte.

Ondernemersontbijt

“Het MKB in Emmen is ‘de motor’ van onze samenleving. Een florerend bedrijfsleven zorgt ervoor dat onze gemeente aantrekkelijk is om te wonen, werken, studeren en te recreëren. We realiseren ons meer dan ooit dat ondernemers het flink voor de kiezen krijgen.” De Dag van de Ondernemer met het Ondernemersontbijt staat wat hem betreft in het teken van energie. “Een goed netwerk, frisse ideeën, vertrouwen en waardering geven inspiratie en energie. Dat is wat ondernemers nodig hebben en dat is wat wij deze ochtend bieden.”

Van de ene in de andere crisis

Een pandemie, krapte op de arbeidsmarkt en nu een energiecrisis middenin de energietransitie. Het is teveel, te groot en vooral te onzeker, aldus de wethouder. “Er wordt gezaagd aan de poten van het incasseringsvermogen van ondernemers. Zeggen dat ze vertrouwen en moed moeten houden, is goed bedoeld en makkelijk gezegd. Maar op dit moment is het een dooddoener.

Wat wij kunnen bieden is een luisterend oor. Laten zien dat we oog hebben voor hun behoefte. We pakken hierin onze rol als gesprekspartner, ondersteuner en verbinder. En dat doen we niet alleen, dat doen we met de partners uit ons netwerk. Want als het water je aan de lippen staat, dan is een goed netwerk, van onschatbare waarde. Daarin kunnen en willen wij, juist nu, optimaal faciliteren.”

Energizer in de rimboe

De locatie voor het Ondernemersontbijt was snel gekozen. “Ondernemen is momenteel als overleven in de jungle”, meent Rink. Ook het thema Energie was een ‘open deur’, maar dan wel gekoppeld aan een breder perspectief. De energietransitie heeft namelijk ook grote invloed op de arbeidsmarkt en het aanwezige, menselijk kapitaal. Daarom is de wethouder blij met de medewerking van het Energiefonds Drenthe, Menso Emmen, NHL Stenden en de netwerkpartners IkBenDrentsOndernemer, Ondernemend Emmen, Growing Emmen aan het Ondernemersontbijt. “We hopen allemaal dat de ondernemers letterlijk en figuurlijk vol inspiratie en energie naar huis gaan.”

De kracht van samen

“Een pasklare oplossing voor de torenhoge energienota’s van ondernemers hebben wij helaas niet. Maar wat we wel hebben is ons brede netwerk van kennis en kunde. We willen de ondernemer ondersteuning bieden waar dat mogelijk is. Juist nu is het van belang dat we met elkaar in gesprek blijven en samenwerken om kennis en expertise met elkaar te verbinden”, aldus de wethouder.

Programma Emmen

’s Middags organiseert Menso Emmen vanaf 15.00 uur een ondernemersevent aan de Abel Tasmanstraat 7. Zakenvrouw Rahma El Mouden van het Multicultureel Amsterdams Schoonmaakbedrijf (MAS) weet de aanwezigen op inspirerende en imponerende wijze mee te nemen in haar carrière van schoonmaakster tot zakenvrouw van 500+ onderneming. Ook het ondernemersplatform IkBenDrentsOndernemer gaat samen met Drents Bakkie Koffie op bezoek bij de ondernemers in Bargermeer.

Aanmelden

Ondernemers die willen deelnemen aan het Ondernemersontbijt kunnen zich aanmelden via www.congresbureadrenthe.nl.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio