23.7 C
De Bilt

Reconstructie Hoofdstraat Buinerveen/Zuiderdiep Nieuw-Buinen van start

Volgende week starten de werkzaamheden voor de verbetering van de Hoofdstraat in Buinerveen/het Zuiderdiep in Nieuw-Buinen. Het gaat om het gedeelte tussen de Noorderstraat in Buinerveen en de Drentse Mondenweg in Nieuw-Buinen. Wethouder Jeroen Hartsuiker geeft op donderdag 13 juni om 10.30 uur, samen met Ina Habing van Plaatselijk Belang Buinerveen/Nieuw-Buinen-West, het officiële startsein. Zij zetten de eerste bak in de grond voor het graven van de nieuwe watergang.

reconstructie Hoofdstraat

De weg wordt helemaal gereconstrueerd: de rijbaan, het fiets- en voetpad, de parkeerstrook, de afwatering en het groen worden aangepakt. De weg krijgt nieuw asfalt en het fietspad wordt een betonfietspad. Op de kruisingen met de zijlanen komt rood asfalt en ter hoogte van de huidige twee scholen en Zuiderdiep 217 worden verkeersmaatregelen genomen.

Water en groen

De bomenrij met eiken direct langs de Hoofdstraat blijft bestaan. De populieren aan de weg zijn begin 2023 al gekapt om een watergang terug te brengen. Deze watergang is er voor het afvoeren van het regenwater van de weg, de parkeerstrook en het fiets- en voetpad. Na de reconstructie is het de bedoeling ook het dakwater van de woningen af te koppelen. Op plekken waar voldoende ruimte is worden nieuwe bomen aangeplant. De groenvakken tussen het voetpad en de rijbaan krijgen nieuwe beplanting. En op een aantal plekken in de berm worden bloembollen geplant

Uitstel is voorbij

De plannen voor de reconstructie zijn al eind 2022 definitief gemaakt. Dit is in nauw overleg gebeurd met inwoners en Plaatselijk Belang Buinerveen/Nieuw-Buinen-West. Vorig jaar werd de reconstructie uitgesteld totdat de locatie voor een nieuwe (gezamenlijke) school was vastgesteld. Deze locatie zou namelijk direct invloed kunnen hebben op de beoogde verkeersmaatregelen in het reconstructieplan. Nu de locatie van de nieuwe school bekend is, kan de draad weer worden
opgepakt. De uiteindelijke locatiekeuze heeft niet geleid tot grote aanpassingen van het plan.

thumbnail?sz=w1920&id=1p3FE3QVdOeJJe7koa MJY9kDuVFngSAP&sz=w1024
Reconstructie Hoofdstraat Zuiderdiep. foto: gemeente Borger-Odoorn

Start van het werk

Aannemer Avitec Infra en Milieu uit Nieuw-Buinen start volgende week met de reconstructie. Als eerste wordt de nieuwe watergang gegraven. Dit duurt naar verwachting tot en met de bouwvak 2024. Na de bouwvak starten de werkzaamheden aan de weg. De weg wordt dan afgesloten voor doorgaand verkeer. Verwacht wordt dat de reconstructie juni 2025 klaar is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio