22.7 C
De Bilt

Scholen Emmen gaan live de wereld over

Emmen – Vijftig bovenbouwleerlingen van obs de Brink, het Expertise Centrum Anderstaligen en de Hesselanden doen 13 december mee aan de Global Science Opera ‘Moon Village’. Een uniek project waar scholen uit 50 landen aan deelnemen. De Emmense leerlingen verzorgen de slotscène die live wordt gestreamd vanuit het European Space Agency (ESA) te Noordwijk.

Leerlingen Nederlandse scholen uitverkoren

Vijf landen, waaronder Nederland, zijn uitverkoren de livestream te doen. Een unieke kans en belevenis voor de kinderen die de slotscène, een talkshow op de maan in 2040, opvoeren. “Dit wetenschaps- en kunsteducatieproject sluit goed aan op de onderwijsvisie van het openbaar onderwijs in Emmen:‘Oog voor de wereld’. We willen de kinderen meegeven oog te hebben voor elkaars talenten, elkaar een podium te gunnen. Want samen maak en ben je de maatschappij”, zo vertelt Arthur Hof, locatieleider van obs de Brink.

 

Aanmoediging van André Kuipers

Moon Village is een project van de European Space Agency (ESA). André Kuipers,

ook verbonden aan de ESA, zegt over Moon Village:

“Exploring science together as part of a global classroom, it’s a great idea. Congratulations, everybody!” (bron: Global Science Opera)

Emigratieplannen naar de maan

Arthur Hof vertelt: “Het thema is gebaseerd op de plannen van de ESA om een dorp te bouwen op de maan, waar mensen naartoe zullen emigreren. Eén van de astronauten die straks naar de maan gaat, speelt zelfs met de kinderen mee in de opera.”

Moon Village

Trailer: https://youtu.be/fotHJD90ZzI

Website: http://globalscienceopera.com/productions/

 Uitnodiging

U ben van harte uitgenodigd om woensdag 13 december a.s. van 15.00 – 16.00 uur bij de uitvoering van de slotscène aanwezig te zijn. In het European Space Agency te Noordwijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio