6.7 C
De Bilt

Schoolkinderen ontbijten met voetballers van FC Emmen

Emmen – Vanochtend hebben 100 leerlingen samen met voetballers van FC Emmen ontbeten in het stadion van de club. Het doel van dit ontbijt was om ouders en kinderen te stimuleren om iedere dag gezond te ontbijten voordat ze naar school of het werk gaan. Met het gezond ontbijt wil de organisatie ouders en kinderen bewust maken van een gezonde leefstijl. Na het ontbijt werd er gevoetbald in het stadion. Daarna konden de kinderen kijken naar de training van FC Emmen.

Wethouder Raymond Wanders deed de aftrap en onderstreepte daarmee het belang: “Een ontbijt is ontzettend belangrijk als goed begin van de dag. Helaas starten niet alle kinderen in de gemeente Emmen hun dag met een gezond ontbijt. En die eerste maaltijd van de dag is zo ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling, energie en prestaties van een kind. Ik ben blij dat we met M&GEZOND! ook dit initiatief steunen en zo werk maken van de bewustwording van het belang van een ontbijt ’s ochtends..”

Jos Schaart (coördinator mvo FC Emmen) sluit zich daar graag bij aan: ‘Jeugd en Gezondheid’ is één van de kernpijlers van Naoberschap United.Gezondheid is immers de basis voor goede prestaties. Dat is voor de spelers van FC Emmen het geval, maar ook voor kinderen die een prestatie leveren in de klas. Spelers van FC Emmen zijn rolmodellen voor de kinderen. Doordat zij het goede voorbeeld geven, willen we een gezonde leefstijl stimuleren bij de kinderen. Het gezonde ontbijt is hier een heel mooi voorbeeld van.

Het ontbijt


De leerlingen die deelnamen aan het ontbijt komen uit Erica. Ze komen uit groep 6/7 van RKBS De Brummelbos, groep 6/7 van OBS De Anbrenge en uit groep 6/7/8 van CBS Willem Alexander. De ouders die de leerlingen brachten, aten ook een hapje mee. Alle kinderen ontvingen na het ontbijt een broodtrommel van M&GEZOND! Albert Heijn Kortwijk (Nieuw-Amsterdam) heeft de boodschappen voor het gezond ontbijt beschikbaar gesteld. In 2019 wordt er vaker een gezond ontbijt voor kinderen uit de gemeente Emmen georganiseerd. De volgende is op dinsdag 19 maart. 

Samenwerking


Het gezond ontbijt is een samenwerking tussen Stichting Naoberschap United en M&GEZOND! en wordt mede uitgevoerd door team Sport van de gemeente Emmen. In 2018 heeft FC Emmen de rugpositie op de wedstrijd-shirts belangeloos beschikbaar gesteld voor het logo van M&GEZOND! Het gezond ontbijt is één van de initiatieven die deze samenwerking kracht bij zet!

Stichting Naoberschap United


Naoberschap United is de maatschappelijke tak van FC Emmen. FC Emmen wil meer zijn dan alleen een voetbalclub. Met Naoberschap United wil zij zich meer dan ooit profileren als een club die een bijzondere plek inneemt in de maatschappij. Naoberschap United wil de mogelijkheden van een professionele voetbalorganisatie benutten om aandacht te geven aan maatschappelijke projecten, waarmee onze medemens geholpen wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio