16.1 C
De Bilt

St. Willibrordusschool wint Kindermenu 2.0

Coevorden – Het was een spannende ontknoping. Vanochtend werden de leerlingen uit groep 5b van de St. Willibrordusschool in Coevorden verrast door de jury van kookwedstrijd Kindermenu 2.0. De vijfkoppige jury kwam de klas binnen met het goede nieuws. Wethouder Jeroen Huizing overhandigde de prijs aan de leerlingen; een cheque voor een kookworkshop bij restaurant Route34 in Erm.

Winnend recept Kindermenu 2.0

Het winnende recept voor Kindermenu 2.0, de ‘Mexicano Specialo’, werd bedacht door Maron Kok, Dani Westerveen en Evi Conen. Het komt op de menukaart van Steakhouse Route34 in Erm en Stadscafé Vancouver in Coevorden. Het recept moest uit minimaal 100 – 150 gram groenten bestaan. Het moest kleurrijk zijn, maar bovenal erg lekker. Er mochten niet meer dan tien ingrediënten in zitten en er was een voorkeur voor het gebruik van streekproducten uit de regio.

Jury onder de indruk

De jury was erg onder de indruk van het recept van Maron, Dany en Evi. Chefkok Albert Steenbergen van Route34; ‘Het is een gerecht met een originele naam, heel erg leuk en smaakvol. En wat goed dat er gekozen is voor volkoren macaroni. Dit is zeker een gerecht dat als kindermenu op de kaart van een restaurant aangeboden kan worden.’

KindermenuStWillibrordus 4
Kindermenu 2.0 St. Willibrordusschool – Foto: gemeente Coevorden

Drie finalisten

Vorige week werden de drie finalisten van Kindermenu 2.0 bekend gemaakt. Groep 7 van OBS Buitenvree, Groep 5/6 van Mijndert van der Thijnenschool en Groep 5b van de Willibrordusschool. De kinderen van de twee andere finalisten en de andere vijf deelnemende klassen ontvangen deze week een mooie pollepel met het logo van Kindermenu 2.0 erop en een juryrapport.

Uitdagen gezond recept te maken

Gemeente Coevorden wil met Kindermenu 2.0 basisschoolleerlingen uitdagen om een gezond recept te bedenken. De recepten van de drie finalisten zijn te vinden op de site van de gemeente Coevorden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio