8.8 C
De Bilt
zaterdag, 25 maart 2023

Start campagne Heel Emmen fietst: nieuwe fietspaden in Klazienaveen

Klazinaveen – Vrijdag 16 maart is de aftrap gegeven voor de campagne Heel Emmen Fietst met de aanleg van fietspaden van en naar de Pollux en de Mr Ovingstraat in Klazienaveen. Aan verkeers-wethouder Robert Kleine de eer om het bouwbord te onthullen, samen met Erik Wolbers van De Roo Wegenbouw en Milieutechniek en

Symbolische start fietsplan

Ben Timmermans van Hoornstra Aannemingsmaatschappij N.V. Een symbolische start van de uitvoering van maatregelen uit het Fietsplan ‘Oog voor de Fietser’.  Dit plan kwam tot stand met inbreng van inwoners,  waaronder 60 jongeren van Carmel-, Esdal- en het Hondsrugcollege en  van belangenorganisaties. Eind 2017 stelde de gemeenteraad het plan vast.

Directe fietspaden

Met de aanleg van directe fietspaden van en naar de Pollux worden snelle, directe verbindingen gerealiseerd. Het fietspad aan de Mr. Ovingstraat bevordert de fietsveiligheid. Fietsers hoeven daar niet langer over de rijweg.

Heel Emmen Fietst

De komende maanden krijgen onderhoud en verlichting van fietspaden voorrang, bij de uitvoering van de jaarlijkse gemeentelijke werkzaamheden.  Ook worden diverse acties en campagnes opgezet. Dit alles om fietsen in onze gemeente te stimuleren. Verkeerswethouder Robert Kleine: “Fietsen is gezond. Vorig jaar hebben we onze inwoners gevraagd hoe we ze kunnen motiveren vaker te fietsen. Met ‘Heel Emmen fietst’ geven we uitvoering aan het Fietsplan zodat Emmen fietsgemeente bij uitstek wordt.” Een ander actie is de start van het Fietsberaad. De Anwb, seniorenraad, fietsersbond Zuidoost Drenthe en de  Wielersport-vereniging Emmen zijn  uitgenodigd om mee te praten over de uitvoering van het Fietsplan.

Oog voor de Fietser

In het Fietsplan Oog voor de Fietser, worden maatregelen beschreven om fietsen in Emmen te stimuleren. De gemeente gaat investeren in het fietspadennetwerk, veilige fietsoversteken, verlichting en het verbreden van fietspaden. Bij de inrichting wordt rekening gehouden met nieuwe trends en ontwikkelingen zoals meer E-bikes, speedbikes en bakfietsen. Ook wordt bij de inrichting van dorpen en wijken meer nagedacht over ruimte voor fietsers. Er is aandacht voor de veiligheid van fietsers, met name voor kinderen en de gebruikers van E-bikes. Ook het aantrekkelijke recreatieve fietspadennetwerk in de regio krijgt aandacht.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio