20 C
De Bilt

Steunouders helpen ouders

Emmen – Kinderen grootbrengen kan een hele klus zijn. Een helpende hand of een steuntje in de rug kan soms heel fijn zijn. Niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als hij of zij die nodig heeft. Daarom is welzijnsorganisatie Sedna in Emmen gestart met Steunouder voor alle ouders die het fijn vinden wat steun te krijgen. Steunouders zijn volwassen vrijwilligers die één of twee dagdelen per week een gastvrij (t)huis bieden aan een kind. Ze geven een kind, binnen hun eigen (gezins)leven, een vertrouwde plek waar het welkom is en kind kan zijn. Daarmee krijgen ouders ruimte om op adem te komen en te ervaren hoe je de zorg voor kinderen samen kunt delen.

Steuntje in de rug

“Voor ouders kan het lastig zijn deze steun te vragen, maar samen zorgen voor kinderen is van alle tijden. Schroom is daarom helemaal niet nodig”, aldus coördinator Anniek Nijkamp van Sedna.

Zij roept dan ook iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken én iedereen die zijn huis open wil stellen voor een kind op om zich aan te melden. De vraagouders zijn vaak de biologische ouders, maar kunnen ook pleegouders of gezinshuisouders zijn die een steuntje in de rug kunnen gebruiken van steunouders.

Training

Voordat steunouders beginnen is er een kennismakingstraject én een training boordevol tips en handvatten. Tijdens het hele traject blijft de coördinator beschikbaar om op terug te vallen bij vragen. De steunouderscoördinator matcht vraag en aanbod zorgvuldig, zodat steun- en vraagouder goed bij elkaar passen. Natuurlijk is het wennen over en weer. Daarom is er altijd eerst een wenperiode waarin iedereen elkaar leert kennen en het vertrouwen kan groeien.

Interesse in Steunouder?

Nieuwsgierig of Steunouder iets voor jou is, als steuntje in de rug of als steunouder?Kijk op steunouder.nl voor meer informatie en bel of mail Sedna als je vragen hebt!

Dat kan per mail: emmen@steunouder.nl Of telefonisch naar: Anniek Nijkamp 06-23645675 (werkdagen maandag t/m donderdag)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio