15.5 C
De Bilt

Street art festival transformeert Emmerhout tot kleurrijk openluchtmuseum

Emmerhout maakt zich klaar voor een kleurrijke transformatie! Van 1 tot 4 juni zullen verschillende kunstenaars uit binnen- en buitenland de wijk omtoveren tot een groots street art walhalla. Het gehele weekend vinden er activiteiten plaats in en rondom het Sportplein Emmerhout en bezoekers worden uitgenodigd het maakproces van de kleurrijke muurschilderingen te komen bekijken.  

Het festival, wat oorspronkelijk plaats zou vinden eind september 2022, werd vanwege de slechte weersvoorspellingen verplaatst. Een nieuwe datum werd geprikt en de street art festiviteiten zullen dan nu eindelijk van start gaan! Het festival belooft een spektakel te worden met een mix van lokale en (inter)nationale talenten die de muren van Emmerhout transformeren tot levendige kunstwerken. Ook zal het project ‘De Geheime Eksterclub’ wederom uitvliegen naar Emmen onder leiding van kunstenaar Xander van Soelen. De kunstenaar reist langs verschillende huizen in de wijk om kleurrijke eksters te schilderen. 

Street art festival

Tijdens het festival kun je niet alleen het street art proces en de muurschilderingen bewonderen, maar er worden ook gratis workshops en rondleidingen georganiseerd in het weekend. De workshops staan in het teken van urban cultuur en vinden plaats op het sportplein Emmerhout. Zo worden er o.a. workshops graffiti, stencil kunst, dans en rap georganiseerd. Gedurende het weekend kunnen geïnteresseerden meelopen met een street art tour om meer te weten te komen over street art en de muurschilderingen die op dat moment gemaakt worden. 

V

Het project is ontstaan vanuit initiatief van wijkbewoner Heleen Maatje die als missie heeft om Emmerhout dé street art wijk van Emmen te maken. Het initiatief kreeg veel steun tijdens het ‘geld verdeel festival’ van de Burgerbegroting Emmerhout: een project waarbij wijkbewoners zelf plannen mogen indienen voor het verbeteren van de wijk. Writer’s Block werd erbij gehaald voor de organisatie van het festival en samen met de wijk, woningbouwcorporatie Lefier en gemeente Emmen slaan de verschillende partijen de handen ineen om kleur te brengen naar Emmerhout! 


De historische wijk Emmerhout fungeert als de natuurrijke omgeving van het festival. Met onder andere prehistorische nederzettingssporen en een baanbrekende wijkopzet in de jaren ’60 is de wijk een plek vol geschiedenis en karakter. Met de toevoeging van de moderne kunstvorm street art en de groene omgeving als achtergrond wordt de wijk nóg specialer. 

Over Writer’s Block

Writer’s Block is een organisatie die verschillende vormen van kunst in de openbare ruimte organiseert, realiseert en cureert. De organisatie begon in 2018 met het realiseren van enkele muurschilderingen vanuit een passie voor street art, inmiddels hebben ze al meer dan 150 muurschilderingen gerealiseerd in vijf Nederlandse provincies. Met de straat als canvas wil Writer’s Block de wereld steeds mooier achterlaten!

copie – Matthieu Koga

Dus markeer de datum in je agenda en kom genieten van de creativiteit en het kleurrijke spektakel van het Street Art Festival in Emmerhout. Meer informatie over de activiteiten en de kunstenaars wordt bekend gemaakt op de website en socialmediakanalen van Writer’s Block.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio