3.2 C
De Bilt

Subsidie voor een energiezuinig huis via Regio Deal

Vijf gemeenten in Drenthe en één gemeente in Overijssel helpen huiseigenaren om hun woningen energiezuiniger te maken. Via een vernieuwde subsidie van maximaal € 4.000,- kunnen huiseigenaren hun huis isoleren, voorzien van HR++ glas of zonnepanelen installeren. De subsidie is speciaal bedoeld voor huiseigenaren met een lager inkomen en is mogelijk gemaakt dankzij de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe.

Hulp via gratis energieadviseur Huiseigenaren die hun woning energiezuiniger willen maken, kunnen zelf de subsidie aanvragen. Hebben ze toch extra hulp nodig? Dan kunnen ze ook gebruik maken van een gratis en onafhankelijk advies door deskundige energieadviseurs van de Regio Deal. De energieadviseur gaat door het huis, kijkt of de huiseigenaar recht heeft op de subsidie en vraagt hem aan. De huiseigenaar heeft misschien recht op nog meer subsidies. De energieadviseurs kijken kosteloos of er nog meer mogelijk is.

Wie kan deze subsidie krijgen?

  • Het huis staat in één van de volgende gemeenten: Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Hoogeveen, Coevorden, Emmen of Hardenberg.
  • De aanvrager is eigenaar van de woning en woont er ook zelf in.
  • Het verzamelinkomen is niet hoger dan € 52.671,- per jaar.
  • De subsidie van maximaal € 4.000,- is bedoeld voor energiebesparende werkzaamheden.
  • De subsidie is aan te vragen voor of na uitvoering van de werkzaamheden. Hierbij stuurt men een offerte of een factuur op. De factuur mag maximaal 6 maanden oud zijn.

Meer informatie of aanvragen kan via www.regiodealzodrenthe.nl of bel met het Drents Energieloket via 085 – 792 01 58.

Wat is de Regio Deal Zuid- en Oost Drenthe?

Bij het sluiten van een Regio Deal komen regio’s zelf met plannen en ideeën om complexe opgaven aan te pakken op het gebied van wonen, werken en leven. Binnen de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe werken de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Hardenberg en Hoogeveen, de provincies Drenthe en Overijssel en het Rijk aan een sterke toekomst voor deze regio. Niet alleen vanuit de overheid, maar juist samen met inwoners, ondernemers, scholen, zorgverleners, woningcorporaties, onderzoekers en nog veel meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio