4.1 C
De Bilt

Teams Coevorden/Dalen en Sleen lopen warm voor Roparun

Coevorden/Dalen/Sleen – Het is uitgegroeid tot een mega-evenement waarmee in de afgelopen 27 jaar maar liefst 84 miljoen euro is opgehaald voor zorg voor mensen met kanker; de Roparun. Een estafetteloop van meer dan 500 kilometer met startlocaties in Parijs en Hamburg en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder meer dan anderhalve marathon lopen!

Twee Roparun teams

In de gemeente Coevorden zijn twee teams die aan de Roparun deelnemen; team Sleen4Life uit Sleen en team De Turfrunners uit Dalen/Coevorden. De Roparun vindt plaats van 8 t/m 10 juni. Op 9 juni komen de teams, op hun weg naar Rotterdam, door de drie plaatsen in de gemeente Coevorden.

Aftrap voorbereidingen

Deze week was op het gemeentehuis in Coevorden de aftrap van de voorbereiding. Vertegenwoordigers van de teams poseerden met sportwethouder Joop Brink voor de foto. De komende tijd gaan de teams op pad voor de promotie van hun deelname en natuurlijk de inzameling van sponsorgelden. Zij doen dat onder andere onder de vlag van de Community of Sports.

Community of Sports

Samen met de andere Drentse gemeenten is Coevorden in 2019 uitgeroepen tot Community of Sports. Drenthe is daarmee de eerste Nederlandse sportregio en wordt door de door ACES, de sport-uitvoeringsorganisatie van de Europese Unie als voorbeeld gezien hoe sport kan worden ingezet binnen de maatschappij.

Sport en Bewegen

Met Community of Sports maken de twaalf Drentse gemeenten samen met de provincie deel uit van een Europees netwerk van steden en regio’s die allemaal een extra inspanning leveren voor sport en bewegen. Iedere maand wordt door Sport Drenthe in een andere gemeente een sportief evenement in het zonnetje gezet. In juni is dat de doorkomst van de Roparun in Coevorden, Dalen en Sleen.

Warm hart

Joop Brink, sportwethouder in Coevorden, draagt de deelnemende teams een warm hart toe. ‘Het is allemaal voor het goede doel en bovendien draagt sport bij aan een gezonde leefstijl. Het stimuleert ontmoeting, gezondheid, preventie, participatie en weerbaarheid.’ De Roparun telt inmiddels 332 aangemelde teams. Meer informatie over de teams en mogelijkheid om te ondersteunen vind je op www.roparun.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio