13.1 C
De Bilt

Theater in voormalige machinefabriek Coevorden

CoevordenDe voormalige machinefabriek in het centrum van Coevorden wordt vanaf oktober het toneel van verschillende voorstellingen. Stichting Cultuurpodium Coevorden gaat het fabriekspand aan de Sint Jansstraat ombouwen tot een zaal waar in ieder geval tot het eind van dit jaar voorstellingen te zien zijn. De huidige zaal in Hofpoort is, vanwege de coronamaatregelen, gesloten en biedt weinig mogelijkheden om in deze tijd voorstellingen te organiseren. In het tijdelijke theater is straks plek voor 80 tot 100 bezoekers per voorstelling.

Aan de slag

Directeur van de Hofpoort Saskia Kluwen: “We zijn zó blij dat we weer aan de slag kunnen! In deze moeilijke tijd krijgen we met hulp van de provincie Drenthe, gemeente Coevorden en het Fonds Podiumkunsten een enorme positieve boost om door te gaan met dat waar we goed in zijn: samen Coevorden nóg mooier maken door cultuur, creativiteit en verwondering weer een plek te geven!”

Machinefabriek

Volgende week start het aankleden en inrichten van de machinefabriek. De werkzaamheden zijn eind september klaar. Het tijdelijke theater wordt gerealiseerd door steun van het Fonds Podiumkunsten te Den Haag, de Provincie Drenthe en de gemeente Coevorden.

Voorstellingen

Op zaterdag 3 oktober gaan de deuren van het theater voor het eerst open en kunnen nieuwsgierigen een kijkje nemen. Op zaterdag 10 oktober start het theaterseizoen met de eerste voorstelling. De programmering tot en met december maakt Theater Hofpoort binnenkort bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio