20 C
De Bilt

Vroegtijdige huisuitzetting te voorkomen , organisaties slaan handen ineen om

Coevorden – Corporatie Woonservice, gemeente Coevorden en Maatschappelijk Welzijn Coevorden werken al geruime tijd samen om vroegtijdige huisuitzetting te voorkomen. Die samenwerking werd vanochtend bekrachtigd door het tekenen van het convenant ‘Huis blijft thuis’. De drie organisaties werken daarvoor op verschillende vlakken samen. In de praktijk weten de maatschappelijk werkers, de schuldhulpmedewerkers van de gemeente en de medewerkers van Woonservice elkaar al prima te vinden.


De drie organisaties werken samen om bijvoorbeeld betalingsproblemen bij huurders op tijd te signaleren. Maar ook het signaleren van sociale problematiek als gevolg van problematische schuldensituaties kan beter
door samenwerking. Manager Ellen Stevens van Woonservice: “Door de goede samenwerking worden mensen met huurachterstanden op tijd en goed geholpen. En kunnen we huisuitzettingen voorkomen, zodat een huis
een thuis blijft.”

De deur gaat altijd open

Maatschappelijk werker Paul Smit: “We komen allemaal diezelfde klant tegen. Die is van goede wil maar soms valt er plotseling een inkomen weg. Of iemand is afhankelijk van toeslagen. Wij kijken naar de achterliggende problemen en helpen ze om er voor te zorgen dat een klant na de hulp niet weer terugvalt.” Annelies Möhlmann, directeurbestuurder bij Maatschappelijk Welzijn Coevorden bevestigt het belang om huisuitzetting te voorkomen: Een dak boven je hoofd, een veilige haven is heel belangrijk.

Gelukkig weten we in heel veel gevallen te voorkomen dat dit wegvalt.” Sissy Venema, medewerker Schuldhulp bij de gemeente Coevorden: “Als een inwoner zijn huur niet betaalt gaan we er samen naartoe. Huurders verwachten dat niet altijd, maar de deur gaat altijd open. Er is vaak schaamte. Ze vinden het altijd fijn als wij meedenken en helpen om uitzetting te voorkomen.”

huisuitzetting
Huis blijft thuis1. Foto: gemeente Coevorden

De mens centraal

Wethouder Joop Brink benadrukte het belang van samenwerking tussen de verschillende domeinen: “Dat kan alleen door de mens, de inwoner centraal te stellen. Dit convenant is eigenlijk een bevestiging van onze succesvolle samenwerking”, aldus de wethouder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio